AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, Sakarya’da AK Parti kadın kolları üyeleri ile bir araya geldi. Eker, “Sadece içimizdeki bazı aklı kıt siyasetçiler değil, Kemal beyden önce Almanlar ‘Hayır’ kampanyası başlatıyor” dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, 16 Nisan halkoylaması çalışmaları kapsamında geldiği Sakarya’daki programı çerçevesinde, Adapazarı ilçesinde bir düğün salonunda teşkilatın kadın kolları üyeleri ile bir araya geldi. Eker, “Sakarya’ya, anayasa değişiklik paketini anlatmaya, referandum çalışması için geldiğimi düşünüyordum, ama görüyorum ki Sakarya’da hanımefendiler kutlama şöleni yapıyor işi bitirmişler” ifadelerini kullandı.
Yüz sene önce Balkanlarda, 150 sene önce Kafkaslarda yapılan zulmün bir benzerinin bugün Orta Doğu’da yapıldığına dikkat çeken Eker, “Hep birlikte büyük ve güçlü Türkiye inşa edeceğiz. Düşmanlara korku salacağız, mazlumların umudu olacağız. Her zamandan daha fazla güçlü olmaya ihtiyacımız var. Orta Doğu’da Müslüman çocukları kimyasal silahlar ile zehirlediler. O çocuklar bizim çocuklarımız. Tıpkı 100 sene önce Balkanlarda, 150 sene önce Kafkaslarda bizim kardeşlerimize yapılan zulmün bir benzeri bugün Orta Doğu’da; Suriye’de, Irak’ta yapılıyor” ifadelerini kullandı.

Eker: “Başkasının silahı ile güçlü olamayız”
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Eker, güçlü olabilmenin yolunun anayasayı değiştirmekte olduğunu söyleyerek, “Güçlü olabilmemizin yolu anayasayı değiştirmekte, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini inşa etmekten geçer. Kendine faydası olmayanın dostuna da mazlumlara da faydalı olması mümkün değil. Güçlü olmamız için silahımızı kendimizin yapması lazım, başkasının silahı ile güçlü olamayız. Türkiye 16 Nisan referandumu ile güçlenecek. Allah’ın izni ile ekonomisini güçlendirecek. Silahını, tankını, topunu, uçağını, tüfeğini kendi yapacak. Elin silahına muhtaç olmayacak” diye konuştu.

Eker: “Kemal beyden önce Almanlar ‘Hayır’ kampanyası başlatıyor”
Eker, “Bu ufka sahip, bu vizyona sahip lider Recep Tayyip Erdoğan onun için, onu hedefe koymuşlar. Sadece içimizdeki bazı aklı kıt siyasetçiler değil, Kemal beyden önce Almanlar ‘Hayır’ kampanyası başlatıyor. Bunun sebebi nedir ki? Neden Almanya, Kemal beyden önce ‘Hayır’ kampanyası başlatıyor. Neden Hollanda atını, itini bizim üstümüze sürüyor. Neden İsviçre Tayyip Erdoğan’ın posterinin yanına tabanca koyuyor. PKK terör örgütü onların ele başları Kandil’den hayır mesajları veriyorlar. Bunu düşünmek lazım” dedi. Sakarya’nın hanımlarının ‘Evet’ kampanyasında şampiyon olacaklarını belirten Eker, “Sakarya’nın sorunu yok, biliyoruz Sakarya şimdi ‘Evet’te Türkiye şampiyonluğu için çalışıyor. Bu hanımefendiler bunu gösteriyor bugün, Allah’ın izni ile Sakarya’nın hanımları evetin şampiyonu olacak” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim