Ziyaretler

İYİ Parti Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Uzm. Dr. Cihan Kolip, çalışmalarını Akyazı’da sürdürdü. Akyazı’da İYİ Parti Akyazı Belediye Başkan adayı Adem Güner ile birlikte esnaf ve vatandaşla bir araya gelerek sohbet eden Uzm. Dr. Cihan Kolip, destek istedi. Uzm. Dr. Cihan Kolip, daha sonra ise Söğütlü ilçesi ve Akçakamış mahallelerini ziyaret etti. Söğütlü’de İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, İl Başkanı Selçuk Kılıçaslan ve Millet İttifakı-CHP Söğütlü Belediye Başkan adayı Ferda İlter de Uzm. Dr. Cihan Kolip ile ziyaretlerde yer aldılar. Söğütlülülerin büyük ilgi gösterdiği ziyaretler için Uzm. Dr. Cihan Kolip teşekkür etti.

Nevruz

Uzm. Dr. Cihan Kolip, 21 Mart’ın tüm dünya medeniyetleri gibi Türk Medeniyetinde de ayrı bir önemi olduğunu belirterek, bu tarihte baharın başladığına inanıldığı, 21 Mart’tan sonra bahar ile birlikte, uyanış, diriliş, bolluk ve bereketin geleceğine inanıldığını kaydetti. Uzm. Dr. Cihan Kolip, Nevruz’un binlerce yıldır Türk Medeniyetlerinde bahar bayramı olarak kutlandığını da vurgulayarak, “21 Mart’tan itibaren sadece tabiat olarak değil, sosyal ve kültürel olarak da bu uyanışın olacağı beklenir. Bu günün adı da, anlamı itibariyle ‘yeşeren gün’ olan ‘Ergenekon’dur. Bu yeşerme, dirilme ve manevi yükseliş de siyasi-sosyal-kültürel bir vaka ile ilişkilendirilir” diye konuştu.

1 Nisan’a yönetim anlayışı değişmiş olacak

Nevruz Bayramının, Türk toplumlarında tabiat olayından daha fazla siyasi ve toplumsal etkileri itibariyle umut ve beklentiler oluşturduğuna işaret eden Uzm. Dr. Cihan Kolip, “Bugün de sanki kışın en kara günlerini yaşayan Sakarya için bir uyanış vaktidir. Sakarya için bir diriliş vaktidir. Sakarya için bolluk ve bereketli günlerin başlangıcı vaktidir. 31 Mart’ta bu değişimin adı konulmuş olacak ve 1 Nisan’dan itibaren güneş, Sakarya’ya bambaşka şekilde doğacaktır. 1 Nisan’dan itibaren 25 yıldır şehri karanlıkta bırakan kara kışı aydınlatacak, ısıtacak güneş, şehrin yönetim anlayışının değişmesi anlamındadır. Bu değişim ile Sakarya için aydınlık günler başlamış olacak, güneş sadece içimizi ısıtmakla kalmayıp, bolluk ve bereketi ve geleceğe olan umudu ile birlikte doğacaktır” dedi.

Birinci tedbirimiz ekonomik yaraları sarmak

Ekonomik sıkıntıların, darboğazın ve krizlerin had safhada olduğunu anlatan Uzm. Dr. Cihan Kolip, göreve gelir gelmez yaraları sarmak, krizin şiddetini azaltmak için uğraşacaklarını belirterek, “Her yerde söylüyoruz. Sakarya, krizi en fazla hisseden illerden biri. Çünkü burası tarım ve esnaf kenti. Krizin etkilerini azaltmak için tedbirlerimiz olacak. Çiftçimizi hemen desteklemeye başlayacağız. Başta Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere, tüm şehrimizde israfa karşı bir savaş başlatacağız. Kamusal kaynakları verimli harcayıp, tüm ihtiyaçlarımızı önem sırasına koyacağız. Sakaryalılar çok fazla yara aldılar. Önce birbirimize sarılıp, yaralarımızı sarmak ile işe başlayacağız” diye konuştu.

Deprem ve kentsel dönüşüm

Sakarya’da 20-30 sene aralığında büyük ve yıkıcı depremlerin yaşandığını hatırlatan Uzm. Dr. Cihan Kolip, “1999 depreminin üzerinden 20 yıl geçti. Dolayısıyla her an bir deprem bekliyoruz. Ama 20 yılda depreme hazırlık için hiçbir şey yapılmadı. 150 bin hemşehrimizin hayati tehlikesi bulunuyor. Depreme hazırlıklı bir şehir hedefliyoruz. Birinci önceliğimiz budur. Ada bazlı yapacağımız kentsel dönüşüm projeleri ile riskleri azaltmak istiyoruz. Vatandaşın kendisinin talep edeceği, tamamen onların yararına olacak kentsel dönüşüm projeleri belki de Türkiye’ye örnek olacak” dedi.

Sakarya’nın özeti

Sakarya’da bir çok olumsuzluğun bir arada yaşandığını belirten Uzm. Dr. Cihan Kolip, “Asgari ücretle çalışan bir baba düşünün. 5 katlı binanın 4’üncü katında 900 lira kira vererek oturuyor. Eşi ve 3 çocuğu ile birlikte, depreme karşı pek de dayanıklı olmayan bir binada oturmak zorunda. Çünkü müstakil evlerin kirası bin 500 liradan başlıyor. Ve o gün de hasta. Çocuğunu okula bırakacak. Trafik alt üst. Toplu taşımacılık yetersiz ve pahalı. Uzun süre bekliyor, çünkü belediye otobüsü arıza yapmış. Çocuğunu bıraktığı okul depreme karşı riskli, üstelik başarı seviyesi de Türkiye ortalamasının çok altında. Sakarya genelinde olduğu gibi. Çocuğunun iyi bir eğitim alamadığından ötürü zaten büyük bir üzüntü içerisinde. Büyük zorlukla okula bırakıp hastaneye gidiyor. Randevu alması bir dert. Gitmesi bir dert. Hastalığı ile ilgili Uzman Hekim olmadığı için başka bir şehre sevk edeceğini söylüyor doktor. Acil olarak bazı ilaçlar da yazıyor. Devlet ilaçlardan bazılarını karşılamıyor. Bir çok ilacı da bulamıyor. Başka bir şehre gidecek ne parası var, ne de işinden izin alabilir. Bu babanın bir günde yaşadığı durum, deprem gerçeğinde, trafikte, ulaşımda, sağlıkta ve eğitimde Sakarya’nın ne durumda olduğunun bir özetidir.” Dedi.

Yaşayan bir Sakarya

Uzm. Dr. Cihan Kolip, ulaşım problemini hafif raylı sistemler ve toplu taşımacılık yapan elektrikli araçlarla çözmüş; esnafına, çiftçisine, sanayicisine yapılan desteklerle krizin etkilerini azaltmış; başta Yenikent olmak üzere tüm ilçelerde kapalı yüzme havuzları, büyük spor kompleksleri, sosyal ve kültür merkezlerinin yapıldığı; kadınlar, çocuklar ve yaşlılarımız ile ilgili ayrıca projelerin hayata geçtiği bir Sakarya’da, konservatuarından, sosyal ve kültürel etkinliklere, Su sporları merkezlerinden, kayak ve kış sporları merkezine, turizm bölgelerinden, modern sanayi bölgelerine kadar bir çok alanda yaşamaktan zevk alınan bir coğrafya haline getireceklerini söyledi.

Paylaşan bir Sakarya

İYİ Parti Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Uzm. Dr. Cihan Kolip, paylaşmayı yeniden hatırlayan bir Sakarya oluşturmak istediğini belirterek, “Sosyal yardıma ihtiyacı olan ailelerimize ‘İYİ Kart’ vereceğiz. Para yardımlarını bu karta yükleyeceğiz ki, ihtiyaç sahipleri market ve alışveriş merkezlerinden ihtiyaçları olanları kendileri alabilsinler. Sakarya’ya sosyal belediyeciliği hatırlatmak istiyoruz. Mesela suyu en az yüzde 40 ucuzlatacağız. Öğrencilerimize, emeklilerimize ulaşımı ücretsiz yapacağız. Paylaştıkça büyüyen bir Sakarya olacağız” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim