Ziyaretler

İYİ Parti Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Uzm. Dr. Cihan Kolip, seçim programlarına devam ediyor. Uzm. Dr. Kolip, Atatürk Sanayi Sitesi ve Söğütlü ilçesinde esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. Kolip, Söğütlü’de CHP ilçe yönetimini de ziyaret etti.

Sorunları sahipleneceğiz

Sakaryalıların sorunlarına muhatap bulamadığını ifade eden Uzm. Dr Cihan Kolip, “İlçe belediyeleri topu Büyükşehir’e, Büyükşehir Belediyesi Bakanlığa, onlar başka yerlere atıp durmuşlar. Halkımız sorunlarının çözümünü istiyor. Siz topu birbirinize atıyorsunuz. Böyle bir şey olabilir mi? Sakarya’da kimin ne sorunu varsa, Büyükşehir Belediyesi’nin yetki alanına giriyor demektir. Kimse sorunu başkasına atmayacak. Sorunları sahipleneceğiz. Büyükşehir Belediyesi tüm Sakarya’nın hizmetine matuftur. Sorunlarını kendisi çözmek veya takip ederek devletin diğer kurumlarına çözdürmek zorundadır” diye konuştu.

Milletimiz muhatap bulamıyor

Sakaryalıların bırakın çözüm bulmayı, sorunlarını anlatacak yerel yönetim bulamadığını vurgulayan Uzm. Dr. Cihan Kolip, “Kimisi metal yorgunluğu diyor, kimisi güç zehirlenmesi, kimisi de kibir diyor. Adı ne olursa olsun vatandaşın sorunlarını iletebilmek için ulaşamadığı bir yerel yönetim olabilir mi? Belediyemizin kapısı hemşehrilerimize sürekli açık olacak ama bu da yetmez. Belirli aralıklarla halk günleri de yapacağız. Vatandaşlarımız ister kendileri, isterlerse yönetimde birlikte çalışacağımız muhtarlarımız aracılığıyla sorunlarını bizlere iletecekler. Sorunların takiplerini de her evrede yapabilecekleri bir sistem kuracağız. Hemşehrilerimizin sorunlarını dinlemeyecek ise, bunları alıp çözüm üretmeyecek ise belediye neden var? Belediye Başkanı neden seçiliyor? “ şeklinde konuştu.

Ekonomik desteklerimiz olacak

Sakaryalıların refah seviyelerini artıracak ekonomik tedbirler alacaklarını da kaydeden Uzm. Dr. Cihan Kolip, “Şimdi bazı kişiler belediye bunu yapamaz. Bu sadece Hükümetin işi diyor. Biz buna katılmıyoruz. Şehir olarak tarımsan, sanayiye, hizmet sektörüne kadar planlı ve verimli bir üretim yaparsak, daha fazla çalışıp, çok daha fazla üretip ve en önemlisi de bunları daha iyi satabilirsek kalkınır mıyız, kalkınamaz mıyız? Bugün şahit olduk. Saat 14.00’de Pazar toplanır mı? Büyükşehir olarak tarıma destek olmamızın ve girdi maliyetlerini azaltmamıza engel bir kanun mu var? Tarıma destek olursak, Sakaryalı çiftçilerimiz daha iyi şartlarda üretim yapamazlar mı? Biz bu konularda iddialıyız. Yapacağımız projelerle inşallah tüm Sakaryalı hemşehrilerimizin rızasını almak istiyoruz.” Dedi

Editör: TE Bilişim