Sapanca’da ziyaretler

İYİ Parti Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Uzm. Dr. Cihan Kolip, Sapanca’ya giderek esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. Ziyaretleri kapsamında CHP İlçe binasına giden Uzm. Dr. Kolip, burada ilçe yöneticileri ve Sapanca Belediye Başkan adayı Cengiz Çiçek ile görüştü. Uzm.Dr. Kolip daha sonra Çanakkale ve İstiklal Savaşları, Şehit ve Gazi Yakınları Derneği Sapanca Şubesini ziyaret etti. Uzm. Dr. Kolip, bağımsız adaylık başvurusunda bulunan Oya Arapoğlu ile de karşılaştı ve bir süre sohbet ettikten sonra başarılar diledi.

Sosyal destek sisteminin kapsamı değişecek ve artacak

Sapanca pazarını da gezen Uzm. Dr. Kolip, Sakarya’nın her geçen gün daha da fakirleştiğini belirterek, “Her geçen gün daha fazla insanımız desteğe muhtaç hale geliyor. Bizim amacımız elbette ki insanlarımızın kimsenin desteğine ihtiyaç duymadan, kendi ayaklarının üzerinde durmalarını sağlamaktır. Ama tüm bunlara rağmen ihtiyacı olan vatandaşlarımız için de Büyükşehir Belediyemiz bünyesinde çok geniş kapsamlı bir Sosyal Destek sistemi başlatacağız” dedi.

Kapı kapı dolaşacağız

Sakarya genelinde yapacakları ayrıntılı analiz ile en uç noktadaki Sakaryalılara bile ulaşacaklarını belirterek, “Kapısını çalmadık hane bırakmayacağız. Herkesin halini hatırını soracağız. Herkesin durumuna bakacağız. Bu aşamadan sonra herkese ihtiyacı doğrultusunda sosyal yardımlarda bulunacağız. Bunu da göstere göstere değil, bu işin reklamını yaparak değil, insan onuruna yakışır, dinimizin, törelerimizin bizlere öğrettiği şekilde yapacağız. Bir elin yaptığı yardımı diğer el görmeyecek.” diye konuştu.

İYİ Kart dağıtacağız

Durumu iyi olmayan Sakaryalılara, İYİ Kart vereceklerini belirten İYİ Parti Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Uzm. Dr. Cihan Kolip, “Hemşehrilerimize ihtiyaçları doğrultusunda yapacağımız para yardımlarını, bu karta yükleyeceğiz. Hemşehrilerimiz bu kartlarla, ayrıca indirim anlaşmaları yapacağımız, market, esnaf ve alışveriş merkezlerinden, alışverişlerini yapabilecekler. İnşallah Sakarya’da açta, açıkta, karnı aç insan bırakmayacağız.” şeklinde konuştu.

Daha kötü günler olabilir

Bir çok ekonomiste göre 31 Mart’a kadar Hükümetin uyguladığı seçim ekonomisini terk etmesi ve daha da ağırlaşan ekonomik şartlar nedeniyle, seçim sonrası vatandaşı çok daha zor günlerin beklediğini kaydeden Uzm. Dr. Cihan Kolip, “İşte zor günlerde birbirimizin halini sormamız çok daha önem kazanacak. Eğer bu sosyal destek sistemini yeteri kadar işletemezsek, o zaman maalesef çok daha ciddi sıkıntılarla karşılaşacağız. Sakarya’da ekonomik nedenlerden ötürü boşanma oranları çok yüksek. Oranlara vurursak, bugün Sakarya’da boşanma oranları, evlilik oranlarının 5’te birini bile geçmiş. Biz aileler dağılmasın, ocaklar sönmesin, Sakaryalılar hak ettikleri gibi yönetilsin ve hak ettikleri gibi yaşasın istiyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim