AK Parti Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem Yüce, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'nu ziyaret etti. Buluşmada ASKF Başkanı Yaşar Zımba, Sakaryaspor Kulüp Başkanı Cevat Ekşi, Futbol İl Temsilcisi Tercan Demir, Antrenörler Derneği Başkanı Tamer İlaçan ve yöneticileri, TFF Bölge Antrenörü Adem Tandoğan ve çok sayıda spor adamı yer aldı.

Sporda daha başarılı bir şehir

ASKF Başkanı Yaşar Zımba, "Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Ekrem Yüce'yi federasyonumuzda görmekten büyük memnuniyet duyduk. Kendisi uzun yıllardır sporun içerisinde olan bir isimdir. Rizespor, Judo, Güreş, Dağcılık federasyonunun yönetim kurulu üyeliklerinde görev yapan Ekrem Yüce, spor camiasına uzak değil. Spor camiamızı sunacağınız katkılarla sporda çok daha başarılı bir il olarak çağ atlarız. Bu vesileyle seçimlerde başarılar dilerim" dedi.

67 bin kişiye ulaşıyoruz

ASKF Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Kobaş, Ekrem Yüce'ye spor camiasının son durumuna ilişkin sunum yaptı. Kobaş, "Federasyonumuza bağlı 217 kulübümüz bulunuyor. 163'ü futbol, 54'te salon sporlarında faaliyetler devam ediyor. Üye ve hitap ettiğimiz kitle yaklaşık 67 bin. Sadece futbol değil, judo, jimnastik, karate, güreş, halk oyunları gibi birçok amatör spor dallarına da hizmet sunuyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu amatör spor camiasının her zaman yanında oldu. Malzeme ve otobüs desteği sağladı. Birçok spor tesisini şehrimize kazandırdı. İhtiyaçlarımız ve taleplerimiz var. İnşallah göreve seçilmeniz halinde spor camiasına destekleriniz olacağına inanıyoruz" diye konuştu.

Sporun içinde kalmaya devam edeceğiz

Spor camiasının değerli üyeleriyle bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu dile getirerek sözlerine başlayan AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem Yüce, "Sporla iç içe olan, spordan hiçbir zaman kopmayan bir kardeşinizim. Erenler Belediye Başkanlığı dönemimde başladığımız spor faaliyetlerimize ÇAYKUR'da sürdürdüğüm 9 yıllık görevimde de sürdürdüm. As Başkan, Başkan Vekilliği ve yönetim kurulu üyeliklerinde bulundum. Hasılı her dönem spor ile bağımız oldu. İnşallah yine bu şekilde olmaya devam edecek" dedi.

‘Üniversite, ekonomi ve spor'

Başkan Adayı Yüce, "Her alanda Sakarya'yı marka yapacak çalışmalar üzerinde duracağız. Her zaman kalkınma için üç temel üzerinde durdum; Üniversite, ekonomi ve spor. Bu 3 başlık şehirlerin markalaşmasında önemli bir nokta. Biraz açacak olursak; bilimin beşiği olan üniversitelerimizle en etkin ve verimli bir şekilde ortak bir paydada buluşarak Sakarya'ya hizmet sunacağız. Ekonomimizi güçlendirecek adımlar atacağız. Her imkana sahibiz. Bunları yoğurarak kazanacağız. Sanayi yatırımlarının adresi Sakarya oluyor. Savunma sanayinin üssü Karasu olacak" diye konuştu.

Spora desteğimiz sürecek

Başkan Adayı Yüce, "Bir diğer başlığımızı da ifade ettiğim gibi spor oluşturacak. Arkadaşlarımızın da ifade ettiği gibi 67 bin kişiye ulaşan bir alandan bahsediyoruz. Elbette bu bir şehir için çok önemli bir durum. Biz; Sakaryaspor başta olmak üzere sporun ve sporcunun yanında olacağız. Daha önce spora dönük yaptıklarımız bundan sonra yapacaklarımızın göstergesidir. Sakarya'yı sporda marka şehir haline hep birlikte getireceğiz. Daha başarılı olabilmek adına el ele vererek çalışacağız" dedi.

Editör: TE Bilişim