AK Parti Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem Yüce, Erenler Ziraat Odası Genel Kurulu'na katıldı. Erenler Belediye Salonu'nda gerçekleştirilen genel kurulda Başkan Adayı Ekrem Yüce'nin yanı sıra Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Şemsi Bayraktar, Erenler Belediye Başkan Adayı Fevzi Kılıç, oda üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı. Yüce, tarımda, turizmde, sağlıkta, eğitimde her alanda Sakarya'yı en iyi şehirler arasına taşıyacaklarını söyledi.

Tarımda tecrübeli isim

Erenler Belediye Başkan Adayı Fevzi Kılıç, programa katılanları selamlayarak başladığı konuşmasında, "Büyüşehir Belediye Başkan Adayımız tarım konusunda çok tecrübeli bir isim. İnşallah bizler Başkan Adayımız Ekrem Yüce'nin istek ve talepleri doğrultusunda elimizden geleni yapacağız" dedi.

Gelir düzeyi ve yaşam standartları

Genel kurulda bulunmaktan büyük memnuniyet duyduğunu dile getiren Başkan Adayı Ekrem Yüce, "Marka ürün çıkarmada, sanayide, tarımda Sakarya inşallah hakettiği konumu alacaktır. İstihdamın yüzde 65'i tarım olan şehrimizde tarım önemli bir konumda. Tarım ayrıca birçok sektöre de katkı sağlamaktadır. Ürünlerin hammaddesini sağlamaktadır. Toğrağı iyi bilen bir kardeşinizim. Topraktan en iyi verimi almak için çalışmalar, araştırmalar yapacağız. Tarım Bakanlığı'nın bir modelini burada oluşturacağız. Tarım Dairesi Başkanlığımızı etkin bir şekilde kullanacağız. Üreticilerimizin gelir düzeyini ve yaşam standartlarını yükselteceğiz" dedi.

Tohum Gen Bankası

"Marka şehir olmak adına ulaşım ve mimariye ayrı bir önem veriyoruz. Yatay mimari anlayışını sürdüreceğiz. Ulaşımda yeni çalışmaları hayata geçireceğiz. Sakarya'da Tohum Gen Bankası'nı hizmete alacağız. Sertifikalı tohum ekimini sağlayacağız. Çiftçimizin isteklerini yerine getirebilmek adına çalışmalar gerçekleştireceğiz. Hep birlikte bu şehir için üreteceğiz."

Sakarya'yı marka yapacak çalışmalar

"Sosyal ve kültürel belediyeciliğin en güzel örneklerini şehrimizle buluşturacağız. İnşallah Çocuk Üniversitesi'ni kuracağız. 10 farklı başlıkta marka şehir olabilmek için tüm imkanlarımızı kullanacağız. Başarılı olmak için 4t formülünden bahsediyorum. Tahayyül, talep, tatbik, takip ederek başarıyı yakalayacağız. Gayretkeş olacağız.  Niteliği ön planda tutacağız. Doğal Yaşam ve Sağlık Vadisi ile tarımda ürettiğimiz ürünleri sağlıklı yaşam için kullanacağız. Turizm girdilerimize katkılar sağlayacağız. Sakarya Nehri'ni turizmin merkezi haline getireceğiz. İnşallah Sakarya'yı tarımda, turizmde, ulaşımda, eğitimde, sporda marka şehir yapacak çalışmalara imza atacağız."

Editör: TE Bilişim