Kolip, açıklamasına şöyle devam etti; “Oysa ki bahsi geçen konuşmadaki kastım, gazete, internet siteleri ve yerel medyamızı ayrıntılı bir şekilde takip ettiğim, fakat eleştiri sınırını aşan, algı oluşturmak için yapıldığı açıkça belli olan ve kaynağını tahmin ettiğimiz belirli gruplar tarafından yönlendirilmiş yorum ve eleştirileri dikkate almadığım şeklindeydi.

Samimi gördüğümüz ve sadece Sakarya’nın geleceğini düşünerek yapılan tüm eleştirilerin başımızın üstünde yeri vardır. Nitekim bu eleştiri, öneri ve tavsiyelerimizin bir çoğunu, çözüm önerileri ile birlikte projelerimiz arasına almış bulunmaktayız.

Sakarya yerel medyası, şehrin hafızasıdır.

Sakaryalıların sesidir.

Gazeteciler, bu şehrin eşraflarıdır.

Sakarya’nın hemen hemen her sorunundan haberi olan, bu konularla ilgili olarak belki de binlerce kişiyle istişarelerde bulunmuş, çözüm önerilerini biriktirmiş, şehrin tarihsel gelişimine veya geri kalmışlığına şahit olmuş, bunların nedenlerine vakıf gazetecilerimize, bunun için eşraf gözüyle bakmaktayız.

Ülkemizin ve Sakarya’mızın içine düştüğü durumdan, yerel medya kuruluşlarımız en fazla etkilenen kurumların başında gelmektedir.

Sakarya’nın geleceği için hiçbir beklentisi olmadan, sorunları ısrarla gündemde tutmaya çalışan yerel medyamızın, siyasi, ekonomik baskılar altında olduklarının da farkındayız.

Daha özgür, bağımsız, kamuyu rahat bir şekilde denetleyebilen ve eleştirebilen, Sakaryalıların sesini daha gür bir şekilde manşetlerine taşıyabilen gazetelere, bugün her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var.

Eğer biz ülke ve şehir olarak ileri gitmek, kalkınmak, özgürce ve demokratik olarak daha iyisini bulmak adına tartışmak istiyorsak, medyamıza ve özellikle de yerel medyamıza destek olmalıyız.

Özel kuruluşlar olmasına rağmen, kamusal anlayışla yayınlar yapan yerel medyamıza, kamunun bazı kaynakları aktarılmalı ve bu sayede en azından basın kuruluşlarının zaruri maliyetlerini karşılayacak kaynaklar oluşturulmalıdır.

Bunlar yapılırken ise kırmızı çizgi, kamusla destek karşılığında, kesinlikle editöryal destek, yandaşlık, kayırma vs talep edilmemelidir.

Bugün sadece gazetelerimiz için, yetersiz ölçüde ‘resmi ilan uygulaması’ yapılmakta ve bu da iktidarın bir sopası olarak elinde bulunmaktadır.

Bizim yerel medyamız ile ilgili düşüncelerimiz bunlardır ve Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmamız durumunda eyleme geçireceğimiz medya ve halkla ilişkiler politikamızın temelini bu düşünceler oluşturmaktadır” dedi.

Editör: TE Bilişim