Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Sakarya en ağır imtihanlara tutulup hepsinden de alnının akıyla çıktı. Sakarya'nın gönlü, vatan aşkıyla 4 mevsim baharı yaşıyor. Bugün Sakarya'da 45. il mitingimizi yapıyoruz. Şu ana kadar İstanbul'da 13, Ankara'da 8 ilçe mitingi yaptık. 39 günde 71 miting gerçekleştirmiş olacağız. 

Niçin mücadele ediyoruz, sadece 3-5 belediye başkanlığı veya eksik veya fazla almak için bu kadar çalışılır mı? Eğer öyle olsaydı muhalefetin bizim 71 miting yaptığımız yerde 171 miting yapması gerekirdi. Çünkü onların böyle bir neticeye daha çok ihtiyaçları var. Buna rağmen bizim değil yarımız, onda birimiz kadar bile çalışmıyorlar. Laf ola beri gele... Yasak savma kabilinden göstermelik toplantılarla gün öldürüyorlar. Bizim böylesine çok çalışmamızın sebebi ülkemizi ve sizi çok seviyor olmamızdandır.

"Türkiye'yle ve Türk milletiyle hesabı olan herkes, 31 Mart'ı bekliyor"

Ülkemizin gücünün, istikrar ve güven ortamının sürmesinden geçtiğini biliyoruz. Türkiye'yle ve Türk milletiyle hesabı olan herkes, 31 Mart'ı bekliyor.  Seçimden ülkemizin tökezlemesini bekleyenlere fırsat vermeyeceğimiz bir sonuçla çıkmayı hedefliyoruz. Bunun için 31 Mart'ın bir beka seçimi olduğunu söylüyoruz. Tüm kalbimle inanıyorum ki bir kez daha başaramayacaklar. Milletimiz meydanı 31 Mart'ta da bunlara bırakmayacak. Gelin bu karanlık oyunu bir kez daha bozalım, gelin ülkeyi tökezletmek isteyenleri bir kez daha hüsrana uğratalım. Bugün Türkiye'nin bir olma, beraber olma, iki elin parmakları gibi kenetlenme günüdür.

Yeni Zelanda'daki olayı gördünüz. Ülkemizde bazıları kendi tarihimizdeki zaferleri unutmuş olabilir ama elin oğlu hiçbirini unutmamış; 2019'da gelmiş silahına kazımış.

Sakarya'ya 17 yılda 27 katrilyon yatırım

Bu şehrimizi sadece aşkla sevmekle kalmadık. Sakarya'ya 17 yılda 27 katrilyon yatırım yaptık. Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi'ni kurduk. Şehrimize 28 bin seyircili stadyum ve spor salonları inşa ettik. Millet bahçelerinin de yapımına başlıyoruz. 47 adet sağlık tesisini Sakarya'ya kazandırdık. Sakarya Şehir Hastanesi'nin yapımına başlıyoruz. İmar Barışı ile 179 bin Sakaryalı kardeşimizin sorununu çözdük. Ankara-İstanbuk YHT hattı aynı zamanda Sakarya'nın da projesidir. Sakarya'ya hızlı tren fabrikasını kurmak da bize nasip oldu. Karasu Limanı'nı tamamlayarak işletmeye açtık. Bu liman Karadeniz'den dünyaya açılan kapı olmaya adaydır. Ballıkaya Barajı'nı da yakında hizmete alıyoruz. Sulama tesisleriyle 44 bin dekar araziyi daha sulamaya açacağız. Sakaryalı çiftçilere 1,4 milyar lira tarımsal destek verdik. Yatırımcılarımızı 13 katrilyon liralık yatırım teşvikiyle destekleyerek ilave istihdam oluşturduk. 

Bay Kemal çok garip bir insan. Savunma sanayii için burada bulunan tesisi yenilemek şarttı; 50 milyon dolar gerekiyordu. Ana bakım fabrikasının üretimini hızlandırmak üzere işletmesinde ortaklık sağladık; 25 yıllığına BMC'ye devrettik. Bay Kemal, "Sakarya Arifiye'deki tesisi sattılar" diyor. Yahu satılan bir şey varsa o da sensin. Niye yalan söylüyorsun? Burada kesinlikle mülkiyet devri söz konusu değildir. Göreve geldiğimizde savunma sanayiimizin yüzde 20'si yerliydi, şimdi bu yüzde 70'e ulaştı.

Editör: TE Bilişim