Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6. Olağan İl Kongresi kapsamında Sakaryalı AK Partililer ile bir araya geldi. Serdivan Spor Salonu’nda gerçekleştirilen kongreye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Erol Kaya, Hayati Yazıcı, Mahir Ünal, Ravza Kavakçı Kan, AK Parti Sakarya Milletvekilleri Ali İhsan Yavuz, Ayhan Sefer Üstün, Recep Uncuoğlu, Şaban Dişli, Prof. Dr. Mustafa İsen, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç ve teşkilat mensupları katıldı.

Kardeşlik gönül coğrafyamıza yayıldı

AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Murat Yıldırım, “Türkiye’nin her tarafında yapılan kongrelerimiz mitng havasında, coşkulu geçiyor. Biz sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır Sakarya” derken; İl Başkanı Fevzi Kılıç, “Sakarya bugun sevgi ve kardeşlik kokuyor. Buradaki kardeşlik gönül coğrafyamıza yayıldı. 20 Şubat 2015’te bu salonda İl Başkanlığı görevini üstlendik. Seçimlerden alnımızın akıyla çıktık. 2019 seçimlerinden de yüzümüzün akıyla çıkacağız. Kongremizin hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi

Sakarya duruşunu gösterdi

Kılıç’ın ardından söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Bir dünya liderini, Sayın Cumhurbaşkanımızı ve Genel Başkanımızı, şehrimizde ağırlamanın heyecanını yaşıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanım Sakaryamızı ne kadar sevdiğinizi ve şehrimize nasıl ilgi gösterdiğinizi biliyoruz. Bu konuda Sakaryalılar olarak kendimizi şanslı görüyoruz. Sizin kardeşlik coğrafyası şehrimize gösterdiğiniz bu yakınlık karşısında Sakaryalılar da sizi gönüllerine bastı, beş vakit duasına ortak etti. 15 Temmuz Gecesinde olduğu gibi, gerektiğinde vatanı için, lideri için canını ortaya koymaktan çekinmeyeceğini cümle aleme gösterdi” dedi.

Sakarya sonuna kadar yanınızdadır

Başkan Toçoğlu konuşmalarını şu şekilde sonlandırdı: “Sayın Cumhurbaşkanım bir kez daha huzurlarınızda belirtmek isterim ki, İslam dünyasını ve ülkemizi yangın yerine çevirmek isteyenlere karşı yürüttüğünüz mücadelede, Sakarya, sonuna kadar yanınızdadır. Sakarya olarak biz inanıyoruz ki, gösterdiğiniz bu mücadeleyle, inşallah Türkiye, İslam dünyasının sesi ve mazlum milletlerin umudu olmaya devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, zatıâlinizi saygıyla selamlıyor, Kongremizin partimize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Ortaya koyduğu kararlılık

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Bu kongrenin bir ruhu var, selamı var, anlamı var. Biz 2019’a hazırlanıyoruz. 2019 sadece bir seçim değildir. Dünyada hak arayan, adalet arayan ve bitap duruma düşmüş milletlere yönelen Anadolu insanının ortaya koyduğu kararlılıktır” derken; Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakçı Kan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal ve AK Parti MKYK Üyesi Recep Uncuoğlu selamlama konuşması yaptı.

Editör: TE Bilişim