Toplantının açılışında konuşan İl Karargah Başkanı Ali Ahmet Çelik, mahalli seçimlerin startını geçen Ekim ayı başında verdiklerini belirterek, kalan 3.5 ayda yerel seçime nasıl gidecekleri, hangi hazırlıkları yapacakları, adaylarını nasıl belirleyecekleri, kaynaklarını nasıl temin edecekleri ve topluma nasıl bir mesaj vereceklerine ilişkin görüş alışverişinde bulunmak üzere bir araya geldiklerini ifade etti.

Saadet Partisi Sakarya İl Karargah Başkanlığı’nca tertip edilen Seçim 2019’a Hazırlık Toplantısı Anadolu Gençlik Derneği (AGD) konferans Salonu’nda gerçekleşti. İki seansta yapılan toplantının ilk bölümünde, Karargah Başkanı Ali Ahmet Çelik, Seçim İşleri Başkanı Cahit Baykal, Tanıtım Başkanı Sedat Tarhan, Gençlik Başkanı Ali Gürler, Planlama Başkanı Mahmut Kan, Mali İşler Başkanı Aziz Başoğlu, AR-GE Başkanı Ömer Ayhan, Medya Başkanı Hasan Zengin ve STK Başkanı İ.Birol Ergün birer sunum yaptılar. İkinci bölümde de ilçe başkanları ile sorumlu birim başkanları birebir görüşmeler gerçekleştirdi. Öte yandan bazı birim başkanları sunumlarını görsel olarak sinevizyon yardımı ile gerçekleştirdi.

VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞACAĞIZ

Yerel seçimlerde başarılı olmaları gerektiğine işaret eden İl Başkanı Fahrettin Bay, "Bizim belediye başkanımız halktan birisi olacak. Milli Görüş kriterlerine uygun birisi olacak. Bizi başarıya götürecek bir isim olacak" ifadesini kullandı.

Bay, bu seçimde başarılı olmak için bütün güçleriyle çalışacaklarını belirterek, salonda bulunan partililere, "Siz bu milletin ümidisiniz. Ona göre bu görevi üstleneceksiniz. Onun için kesinlikle umutsuzluğa kapılmıyoruz. Biz inanıyoruz ki Milli Görüş belediyeciliği Türkiye’nin önemli bir belediyecilik anlayışı kazandırdı. Kimsenin beklemediği bir anda biz 5 tane il belediyesini aldık. 89’da 5 belediye aldık, 94’te ise 29 belediyeyi aldık. Türkiye bununla birlikte efsane belediyecilikle tanıştı Sakarya’da da bunu neden gerçekleştirmeyelim. Geçmişte yaptık yine yaparız. Sakarya Efsane Belediyeciliği Özledi” diye konuştu.

Karargâh başkanlığının seçimlerde önemli olduğuna dikkat çeken Bay, “Çünkü seçimlerin idare edilmesi, stratejinin belirlenmesinde en etkili ve işi fiilen yürüten arkadaşlarımızdır. Seçimlerde hukuki bağlamında yapılması gereken bazı detaylar var. Orada yapılan bir eksiklik ve hata seçime girmemizi bile zorlaştırabilir. Onun için seçim işleri başkanlarımızın görevleri çok önemli” dedi.

Şehirleri yaşanabilir hale getireceklerini belirten Bay, “Trafik sorunu, görüntü ve çevre kirliliğini çözeceğiz. Kat kat binalar yapmak belediyecilik değildir. Biz şehirleri insanın rahat yaşayabileceği ve memnun olacağı şehirler haline getireceğiz. Çok ama çok mesuliyetli bir işle karşı karşıyayız. Bu seçimlerde başarılı olmak için var gücümüzle çalışmak zorundayız. Karşınızda direnecekler, iftira atacaklar, hakaretler edecekler ama biz hak yolda doğru bildiğimizi yapmaya devam edeceğiz. Batıl mutlaka ama mutlaka Hak karşısında yok olup gidecektir” dedi.

Editör: TE Bilişim