Ziyaretler

İYİ Parti Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Uzm. Dr. Cihan Kolip, Şeker Mahallesi ve Erenler’de seçim çalışmalarına devam etti. Vatandaşla bir araya gelerek destek isteyen Uzm. Dr. Cihan Kolip, sık sık uyarılarda bulundu. 31 Mart tarihinin Sakarya için çok önemli olduğunu ifade eden Uzm. Dr. Cihan Kolip, bunun bir yerel seçim olduğunu, Belediye Başkanları ve meclis üyeleriyle, muhtarlarımızı seçeceğimizi ifade ederek, konunun başka yerlere çekilerek, insanlarımızın akıllarının karıştırılmaya çalışıldığını söyledi. Uzm. Dr. Cihan Kolip, bu düşüncenin Sakarya’ya bugüne kadar büyük zararlar verdiğini de belirterek, “Sakarya bu nedenden ötürü senelerce hak ettiği hizmeti alamamıştır. Halen bu yönetim anlayışının devam etmesini mi istiyorsunuz?” diye sordu.

Hak ettiğimiz gibi yönetilmedik

Bir şehrin ancak, kent sakinlerinin ancak şuurlu bir şekilde, şehrin sorunlarına çözüm bulacak kadroları iş başına getirerek hak ettiği şekilde yönetilebileceğini vurgulayan Uzm. Dr. Cihan Kolip, “Eğer siz Sakarya ile ilgili tek bir söylemleri olmayanları göreve getirirseniz, Sakarya 25 senedir olduğu gibi ‘yüz üstü sürünmeye’ devam edecek. Biz yönetim anlayışının değişmesi gerektiğini söylüyoruz. 1 kere denediniz olmadı. 2 kere denediniz olmadı. Çeyrek asırdır denemenize rağmen bu işi başaramayan kadrolarda ısrar ederseniz, maalesef Sakarya, yaşanabilir şehirler arasında son sıralarda yer almaya devam edecek. Çocuklarınız, iş imkanı bulamadıkları için, doğru düzgün eğitim ve sağlık hizmeti alamadıkları için, sosyal ve sportif alanlar bulamadıkları için ilk fırsatta Sakarya’dan kaçmanın yollarını arayacaklar.” Dedi.

Kaliteli işgücü Sakarya’ya gelmek istemiyor

Sakarya’nın tüm bu alanlarda senelerce geride kalmasının en büyük göstergelerinden birinin, yeteri kadar kaliteli işgücü istihdam edememesi ile yüz üstüne çıktığını vurgulayan Uzm. Dr. Cihan Kolip, “Bir çok sanayici Sakarya’ya yatırım bu yüzden yapamıyor. Çünkü kaliteli işgücünü burada istihdam etmek çok zor. Mesleğinde başarılı ve daha kaliteli bir yaşam sürmek isteyen bir çok yetişmiş iş gücü, ‘Sakarya yaşanabilir bir şehir değil’ deyip, şehrimize gelmek istemiyor. Tayini çıkan kaliteli doktorlar, mühendisler, üst düzey yöneticiler, ilk fırsatta tayinlerini isteyip buradan gitmenin yollarını arıyorlar. Zorunlu hizmet bölgesi olan ilçelerimiz var. Sakarya’nın tamamı, tıpkı doğu illeri gibi eğitimde zorunlu hizmet bölgesi. Sakarya’yı bu duruma düşürmeye kimsenin hakkı yok. Sakaryalılar bunu hak etmiyor.” Diye konuştu.

İftira büyük günah ama..

Seçim sürecine başladıkları ilk günden bu yana sürekli olarak Sakaryalılara yakışır bir dil kullandıklarını da anımsatan Uzm. Dr. Cihan Kolip, “Türkiye’nin neresine giderseniz gidin ‘Sakaryalı’ dediniz mi, delikanlılık, adamlık, yalan konuşmama, mertlik gelir insanların aklına. Ama maalesef bugün parti liderlerinin çirkin iftira ve yalanlarına kanıp, bizlere iftira atabilecek şuursuzlukta olan insanlarımız var. Çoğunun bilinçsizce yaptığına eminiz çünkü, bizlere yüklemeye çalıştıkları iftiraları 50-60 yıl değil, sadece 3-5 yıl önce bizzat yapıp, yöneten ve icra edenlerin kendileri olduklarını insanlarımız unutmadı tabiî ki. Bizler önce Allah’tan korkan, vatanını, milletini seven insanlarız. Kul hakkı almak en büyük korkumuzdur. Bizim yolumuz Yüce Mevlamızın ve Peygamber efendimizin yoludur.  Peygamber efendimiz, kıyamet gününde iftira ve yalanla başkasına, suç isnat edenlere, itibarını rencide edenlere, malını haksız yere yiyenlere büyük bir ceza vardır. Bunlar, dünyada namaz kılmış, oruç tutmuş, zekât vermiş olsalar bile, söz konusu ibadetlerin sevabı kendileri, için yeterli olmayacaktır. Tam tersine bu ibadetlerden elde ettikleri hayır ve sevap, muhataplarına yaptıkları haksızlığın bedeli olarak kul hakkı şeklinde verilecek ve kendileri, servetini kaybetmiş bir müflis gibi boş ve çaresiz kalacaklardır. diyor. 3-5 oy uğruna iftira atanları Allah ıslah eder inşallah. Bu söylemler hele ki Sakaryalılara hiç yakışmıyor şeklinde konuştu.

Sakarya değişime hazırlanıyor

Sakarya’nın bugün çok büyük sıkıntıların içinde olduğunu kaydeden Uzm. Dr. Cihan Kolip, “İnsanlarımız bir umut arıyor. Sakarya bir değişime hazırlanıyor. Kendisine pranga olan 25 yıllık siyasi anlayıştan inşallah 31 Mart’ta kurtulacak. Bu süreçte tek isteğimiz kardeşlerimizin birbirlerini kötü sözlerle kırmamaları. Çünkü bu seçimler gelip geçici. Yarın birbirinizin yüzüne bakacaksınız. Hepimizin amacı, daha iyi bir Sakarya’da yaşamak olmalı.” dedi.

Editör: TE Bilişim