Özkoç, diğer milletvekili adayları Mehmet Selçuk, Elif Yar, Refik Karakaş, Mehmet Bağdat, Aytül Uşaklıgil, Gözde Nur Yıldız ile birlikte seçim çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Dün Pamukova’da, İl Başkanı Erdoğan Isır ve partililerin katılımıyla çalışması yürüten CHP milletvekili adayları, esnaf ve ev ziyaretleri gerçekleştirdi.

Bu sırada vatandaşların sağlık hizmetleri konusunda yaşadıkları sıkıntıları dinleyen Özkoç, kendilerine ulaşan her vatandaşın sorununu çözmeye çalıştıklarını, ancak temel problemin, Türkiye’deki sağlık sistemi olduğunu söyledi.

“HASTANELERE MÜŞTERİ DEĞİL, HALKIN SAĞLIĞINI HEDEFLİYORUZ”

“İnsanımızı vatandaş değil, müşteri olarak gören bir anlayışla karşı karşıyayız. Düşünün ki sistemin başındaki kişi, ülkemizin Cumhurbaşkanı, ‘inşallah şehir hastanelerinin müşterisi artacak’ temennisinde bulunabiliyor. Topluma hastalık vadeden acıklı bir tabloyla karşı karşıyayız. Biz bunu değiştireceğiz. Sağlıkta müşteri devrini kapatacağız” diyen Özkoç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz hastanelere müşteri değil, halkımızın sağlığını hedefliyoruz. Milletin iktidarında, sağlık tüm yurttaşlarımız için ücretsiz olacak. Halkımız hak ettiği ücretsiz, nitelikli sağlık hizmetine kavuşacak. 14 kalemde toplanan katkı payı ve ilave ücretlerinin tümünü kaldıracağız.

Prim ödemiş olmayı, sağlık hizmeti almanın ön koşulu olmaktan çıkaracağız. Aile Sigortası kapsamındaki tüm yurttaşlarımızın Genel Sağlık Sigortası (GSS) primlerini Hazine’den karşılayacağız. Bu yurttaşlarımızın GSS borçlarının da tamamını sileceğiz.

“ACİL SERVİSLERDEKİ YIĞILMA SONA ERECEK”

İnsanlarımız, katılım payı ödeyemediği için acil servis kapılarına yığılıyor. Ülkemizin nüfusu 80 milyon, acil servise bir yılda başvuru sayısı 111 milyonu aşıyor. İnsanlarımız artık poliklinik hizmeti alamaz hale geldi. Ülkeyi bu ayıptan, vatandaşlarımızı bu çileden kurtaracağız.

“SAKARYA’DA DOKTOR VE YATAK SAYISINI MUTLAKA ARTIRACAĞIZ”

Kişi başına düşen sağlık personeli sayısını artıracağız. Türkiye, bu açıdan dünyanın çok gerisinde, daha kötüsü Sakarya da Türkiye ortalamasının oldukça altında kalıyor.

Türkiye’de 1000 kişiye 1,8 doktor düşüyor. Bu, OECD ortalamasının yarısı. Türkiye 35 ülkelik listenin son sırasında. Sakarya ise 1000 kişiye 1,4 doktor ile Türkiye ortalamasının çok gerisinde kalıyor.

Hastane yatak sayısı açısından da Türkiye, 1000 kişiye 2,7 yatakla, OECD ülkeleri içinde Meksika’dan sonra sondan 2. sırada. Sakarya, Türkiye ortalamasından da geri 1000 kişiye sadece 2 yatak düşüyor.

İşte bu yetersizlik nedeniyle Sakarya’da her gün hastalarımız, başka illere sevkediliyor.

Şehrin, 1000 yataklı bir hastaneye ihtiyacı var. Yıllardır bunun sözünü veriyorlar ve utanmadan her seçim döneminde de gündeme getiriyorlar. Bu seçimde de gündem oldu. Peki atılmış bir adım, açıklanmış bir takvim var mı? Yok. Ama biz yapacağız.

Türkiye genelinde de temel politika olarak; her 100 bin kişi için bir Kamu Tıp Merkezi açacağız. Kent merkezlerindeki hastaneleri kapatmayacak, bu hastanelerin altyapı ve insan kaynaklarını geliştireceğiz.

“ŞEHİR HASTANELERİ, ÜNİVERSİTE HASTANESİ OLACAK”

Yeni ve modern devlet hastanelerini planlı bir şekilde, devlet eliyle yapacağız.

Devletin kira ödediği, hasta garantili şehir hastanelerini ise üniversite hastanelerine dönüştüreceğiz. Bütün tıp fakültelerini üst düzey sağlık hizmeti verebilecek ve sağlık sistemimizin ihtiyaç duyduğu sayıda nitelikli personeli yetiştirebilecek duruma getireceğiz. Kaynak ve donanım ihtiyaçlarını karşılayacağız.

“SAĞLIK ÇALIŞANLARININ REFAHINI ARTIRACAĞIZ”

“Kaç hasta baktın” anlayışına dayanan yozlaşmış performans sistemini değiştirecek, niteliği ön plana alan yeni bir sistem kuracağız.

Tüm sağlık çalışanlarımız adil bir temel ücret alacak. Fiili hizmet süresi zammı hakkı kazanacak ve ek ödemeleri iki katına çıkarılacak. Hemşirelerimize de 3600 ek gösterge vereceğiz ve sağlıkta yıpranma payıyla ilgili düzenlemeyi en kısa sürede hayata geçireceğiz.”

CHP’liler, Pamukova’daki çalışmayı tamamladıktan sonra akşam Patates Hali önünde “Vatandaş Buluşması” gerçekleştirdi. Buradaki etkinlikten sonra da Hendek’e geçen CHP’liler kahve ve ev ziyaretleri yaptı.

Editör: TE Bilişim