Köşemizin bugünkü konuğu Adapazarı Ozanlar Mahallesi Muhtar Adayı Baykul Özaydın oldu. Baykul Özaydın adaylık sürecinden, mahallenin sorunlarından, hedef ve projelerinden bahsetti.

Adaylık kararında, çevresindekilerin ‘aktif ve sosyal bir insan olduğunu’ söyleyerek teşvik etmesinin etkili olduğununu belirten Baykul Özaydın, “Ben de mahalleye en iyi şekilde hizmet vereceğimi düşündüğüm için aday oldum. Mevcut muhtar 3 dönemdir görevde, muhtarlığı ikinci işi olarak yapıyor. Benim tek işim muhtarlık olacak’ dedi.

Mahallenin sorunlarına değinen ve önceliği çocuk parklarına veren Özaydın, ‘Çocuk parklarının etrafı açık çocukların yola aniden fırlama riski var. Aydınlatması yok. Gece bu parklarda güvenlik sorunu var ve şüpheli kişiler tarafından kullanıyor. Bireysel olarak başvurularımızı yaptık. Gerekirse buraların düzenlemesini biz üstleneceğiz’ diye konuştu.

Perşembe Pazarı olarak bilinen Ozanlar Pazarı’nda güvenlik problemleri olduğu belirten Özaydın, ‘Çevre sakinleri şikayetçi, muhtarın ilgilenmediğini dile getiriyorlar. Biz burasıyla ilgili gerekli başvuruları da yaptık’ ifadelerini kullandı.

SAĞLIK OCAĞI VE ECZANE

Sokakta yaşayan hayvanlarla ilgili şikayetler olduğunu., bu konuda da çalışmalar yapılacağını ifade eden Özaydın, Ozanlar Mahallesi’nde sağlık ocağı ve eczane olmadığını belirtti. Sakarya Mahallesi’ndeki sağlık ocağına bağlı olduklarını ve mahallede bir sağlık ocağına ihtiyaç olduğunu vurgulayan Özaydın, mahallede sağlık ocağı için uygun yerler bulunduğunu, bunun için de başvuru yapacaklarını kaydetti. Özaydın, sağlık ocağı açıldığında eczanenin kendiliğinden geleceğine inandığını kaydetti.

Muhtarlığın çalışma saatleri içinde kapalı olduğu yönünde şikayetler olduğunu da vurgulayan Özaydın, şöyle devam etti:

“Mahalleye sosyal yardımlaşma derneği kurmayı planlıyoruz. Perşembe pazarında kermes düzenleyip gelirini derneğe aktarmayı planlıyoruz ve kermesleri düzenli hale getirerek derneğe kaynak oluşturmayı hedefliyoruz. Muhtarlığa gelen yardımları dernek aracılığı ile ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağız. Okul- Aile birliği, Okul Müdürleri ve Camilerle iletişim sağlayıp, ihtiyaç sahiplerini tespit ederek belediyenin ulaşamadığı yerlere de ulaşacağız. Mahallenin yedi bölgesinden birer kişi dernek yönetiminde olacak. Dernek yönetimi ve hesapları şeffaf olacak.’

GENÇLER İÇİN SPOR KOMPLEKSİ

Mahalledeki gelişmeleri kısa mesajla mahalle sakinlerine ileteceklerini, gençler için spor kompleksi kurulması için girişimde bulunacaklarını, Dibektaş Caddesi bölgesinde eksikliği hissedilen çocuk parkı için çalışmada bulunacaklarını vurgulayan Özaydın, kazaların meydana geldiği çevre yolu güzergahına güvenlik kamerası konulması ve aşırı hızı önlemek için kasis yapılmasını talep edeceklerini kaydetti.

Özaydın seçim süreciyle ilgili olarak da şunları kaydetti:
‘Azaları 7 bölgeden seçtik. Ben azaları aza olarak değil her bölgenin muhtarı olarak görüyorum. Azalarla istişare yaptık. Mahallenin sıkıntıları hakkında görüş alışverişinde bulunduk. Biz bu işi yaparız dedik mahalleye en iyi şekilde hizmet vermek için aday olduk. Ailemin desteği de arkamda. Ev ziyaretlerini eşim ve çocuklarımla gerçekleştiriyorum. Seçilirsek mahalle sakinleriyle sürekli iletişim halinde olacağız. Her 15 günde bir, bir bölgenin kapılarını çalacağım sorunlarını dinleyeceğim.’

Baykul Özaydın 1973 Adapazarı doğumlu. Evli ve 2 çocuk babası. 1999’dan beri özel bir şirkette güvenlik görevlisi olarak çalışmakta.

HABER: Fukan PARA

Editör: TE Bilişim