Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İlyas Töngüç'ün yanı sıra, İl Başkanı Eyüp Yıldırım, İl Yönetim Kurulu Üyeleri, Mahalle Muhtarları, STK'lar ve çok sayıda partili kongreye katılım sağladı.
Divan Başkanlığını Osman Ünlü’nün yaptığı kongrede, mevcut Başkan ve kongrenin tek adayı Mesut Kocabey, açılış konuşmasında şunları söyledi: 
“Kongremize geldiğinizi için teşekkür ediyorum. 2019’da yapılacak yerel ve genel seçimleri kongremiz sonrasında tüm teşkilat kademelerimizle en iyi şekilde hazırlanacağız ve inşallah Kocaali'nin hakkettiği hizmetleri alması için belediyemizi de Saadet Partili milli görüşçü belediye yapacağız. Bu vesile ile kongremize katılan ve mesaj yollayan herkese teşekkür ediyorum.”

İlyas Töngüç: Her kuyunun başına bir devletçik!
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç, bölgemizin bir ateş topu haline dönüştürüldüğünü, BOP sürecinin hızlı bir şekilde Ortadoğu’da her petrol kuyusunun başına bir devletçik kurarak yoluna devam ettiğini söyledi. Saadet Partisi Kocaali İlçe Başkanlığı’nın kongresinde konuşan Töngüç, ülke ve dünya gündeminde yaşanan olayları değerlendirdi. 
Bölgenin içinden çıkılamaz hale getirilerek bütün ülkelerin haritaları üzerinde oynayabilmek için yeni çatışma gerekçeleri ortaya çıkarıldığına dikkat çeken İlyas Tongüç, “Daha fazla Müslüman’ın Müslümanlar tarafından katledilmesi için ortaya konan projelerin önü ancak bölge ülkelerinden Türkiye, İran ve Irak hükümetleri ile engellenebilir” diye konuştu.

Bölgede yeni çatışma gerekçeleri ortaya çıkarıldığına dikkat çeken İlyas Tongüç, şunları kaydetti: “Emperyalist güçlerin bölgede uyguladıkları projelerin önüne ancak Türkiye, İran ve Irak hükümetlerinin birlikteliği ile geçilebilir. Bu yalnızca Irak ve Suriye’nin bölünmesini engellemekle kalmayacağı gibi ağzından sular akan İsrail’in hedefi olan Büyük Ortadoğu Projesi’ni de ortadan kaldıracaktır. Bu ise Siyonizm’in hedefi olan Büyük İsrail hayalini de yok edecektir. Stratejik diye nitelenen Amerika ve AB ancak İslam ülkelerinin parçalanması için çaba göstermektedirler. Onlardan dost ülke olmaz, ancak düşmanlıklarını her fırsatta ortaya koymaya devam edeceklerdir. Amerika’nın en son terör örgütlerine üç bin tır dolusu silahlarla donattı. Stratejik ortak kabul ettiklerimiz gözümüzün içine baka baka üç bin tır silah yardımı yapmaktadır. Bunu asla unutmamalıyız.” Hükümetin iktidara geldiği 2002 yılından bu yana devam ettirdiği dış politikanın hem bölgemizi, hem de ülkemizi büyük sıkıntılara soktuğunu söyleyen Tongüç, “Türkiye hızlı bir şekilde Milli Görüş’ün şahsiyetli dış politikasına dönmesi gerekmektedir” şeklinde konuştu. Öte yandan İlyas Töngüç, Milli Görüş'ün kurucu üyelerine ve başarılı çalışmalar yapan Kadın Kolları İl Başkanlığı'na plaket takdim etti. 

Editör: TE Bilişim