Kongreye; Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Atik Ağdağ, SP GİK Üyesi İsmet Aksoy, İl Başkanı Eyüp Yıldırım, SP İl Müfettişi Fahrettin Bay, Mahalle Muhtarları, STK'lar ve çok sayıda partili katıldı.

Divan Başkanlığını Fahrettin Bay’ın yaptığı kongrede, mevcut Başkan ve kongrenin tek adayı Yaşar Günay, açılış konuşmasında şunları söyledi:

GÜNAY: “İNŞALLAH MİLLİ GÖRÜŞ TEKRAR ÜLKENİN İRADESİNİ ELE ALACAKTIR”

“Takdir ettiğiniz gibi ülkemiz şu anda çok zorlu bir süreçten geçiyor. En son 15 Temmuz darbe girişiminden sonra herkes anladı ki, siyasi partiler, ülke için önemli bir organizasyondur. Her ne düşüncede olursa olsun, hepimiz aynı bahçenin gülleriyiz. Kongreler, siyasi partiler için bir dönüm noktasıdır, düğünüdür. Düğünümüze geldiğinizi için teşekkür ediyorum. Saadet Partisi olarak milletvekilliğine ve belediye başkanlığına talibiz. Belediye başkanlığının en büyük rakibi biziz. İnşallah Milli Görüş, tekrar ülkenin iradesini ele alacaktır. Bu vesile ile kongremize katılan ve mesaj yollayan herkese teşekkür ediyorum.”

Saadet Partisi Erenler İlçe Başkanlığı’nın kongresinde konuşan Genel Başkan Yardımcısı Atik Ağdağ,

İslam Coğrafyasının bir bütün olarak parçalanmışlık içersinde olduğunu işaret ederek, "Arakan da yaşanan zulmün durdurulması için hiç bir İslam ülkesi bir olumlu adım atmadı. Ülke devlet politikaları sınıfta kaldı. Işid diye bir bela çıkarttılar. Örgütün bütün derdi İslamı karalamak için faaliyetler yapmakta. Suriye'nin ortasında terör estiriyorlar. Kurgulanmış bir örgüt, öyle vahşetler işliyor ki, İslam ülkeleri parçalanıyor." diye konuştu. Suriye içersindeki silahlı unsurların Türkiye'den girdiğini ve hepsinin bizim başımıza bela olacaklarını anlatan Ağdağ, bu işlerin yoluna koyulması ancak Milli Görüş'ün tek temsilcisi Saadet Partisi ile olabileceğini ifade etti. Ağdağ, ülke içinde de siyasi kutuplaşma ve kamplaşma yapıldığını, ülkenin gerdirildiğinin altını çizerek, "Kılıçdaroğlu Erbakan hocanın anma programına geliyorsa, şunun doğru anlaşılması lazım. CHP yıllarca Erbakan Hocaya zulmetti, o merasime Kılıçdaroğlu'nun gelmesi demek CHP'nin özür dilemesi demektir. CHP binasının içinde mescid açıyor ise, yıllarca yanlış yaptıklarını itiraf ediyor, dindar insanlardan özür diliyor demektir." dedi. Saadet Partisi'nin Cumhurbaşkanlığı adaylığı için kendi adayını çıkaracağını ve seçimlere en hazır teşkilat olduğunu belirten Ağdağ, "Milli Görüş, bugüne kadar 4 defa iş başına geldi. Hepsi koalisyondu, bu hükümetler döneminde bizim bakanlığımızın olduğu hiç bir kurumda zerre miktar yolsuzluk olmadı. itham bile edememişlerdir. Büyüklerimizden Allah razı olsun. İnşaallah bu gayret ve azimle çalışacağız ve baskın bir seçime hazır olacağız."

Yapılan oylamada sonunda Yaşar Günay başkanlığındaki Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:

Yasin Öztopaloğlu, Tarkan Yılmaz, Mesut Özkan, Mümin Duran, Sami Uçar, M. Gökhan Uslu, Adem Karacan, Ali Er, Mehmet Civelek, Orhan Sungur, Muammer Albayrak, Özcan Özmen, Muhammed Ekşioğlu, Tahsin Saraç.

Editör: TE Bilişim