Hepimizin önünde tarihi bir seçenek bulunduğunu belirten Özkoç, “sevgili arkadaşım” diye seslendiği gençlerden, geleceğimiz adına karar vermelerini ve mutlaka sandığa gitmelerini istedi.

Özkoç’un imzasını taşıyan mektubun tam metni şöyle:

“Gençliğin umudunu taşıyan sevgili arkadaşım,

İlk oyunu, ülkemiz için tarihi bir dönemeçte kullanacaksın.

Her sandık, her zaman kıymetlidir; senin seçme hakkındır. İnsanlık onurundur.

24 Haziran’da, onurumuza birlikte sahip çıkmalıyız.

Bu seçim, ülkemiz için bir kader seçimi olacak; ya Saray’ın yönetimine girecek, ya da her birimizin iradesini yansıtan Meclis çatısı altında yönetileceğiz.

Kararı vermeli ve mutlaka sandığa gitmeliyiz. Önümüzde duran tarihi seçenek şudur;

Hakkı, hukuku bir insanın iki dudağı arasında aradığımız bir Türkiye’de mi,

Kurumların, kuruluşların, kanunların işlediği bir Türkiye’de mi yaşayacağız?

Adamı olanın bizi ezmesini sindirecek,

Açlık ve sefaleti, bazı insanların kaderi mi sayacağız?

Eğitimde, sağlıkta, parası olanın refah içinde yaşamasına,

Olmayanın yoklukla mücadelesine göz mu yumacağız?

İnanıyoruz ki; başka bir Türkiye mümkün. Birlikte yaratabileceğimiz başka bir yol, başka bir yaşam mümkün.

Kardeşim,

Karar senin, gelecek senin; ülke hepimizin!

 25 Haziran’da, hepimiz için daha aydınlık bir Türkiye’ye uyanmak dileğiyle…                                                        Sevgilerimle/Engin Özkoç”

PEKİ BİZ GENÇLERİMİZE NE VADEDİYORUZ?

Özkoç, yaptığı açıklamada, gençlerimize, bu ülkenin, Sakarya’nın güzel evlatlarına bir gelecek vadettiklerini söyledi.

CHP’nin gençlik politikasında temel önceliğin eğitim olduğunu vurgulayan Özkoç, “4. sanayi devrimine hazır bir nesil yetiştireceğiz” dedi.

Bugün Türkiye’de 15-29 yaş arasında 5,2 milyon, Sakarya özelinde ise ortalama 80 bin gencimizin ne bir okulda eğitim aldığını, ne de bir işte çalıştığını belirterek, “Bu ne demek biliyor musunuz? Yaklaşık 3 gencimizden 1’i, ömrünün en verimli çağını bomboş geçiriyor. Eğitim ve genç istihdam sorununu mutlaka çözeceğiz. Çözmek zorundayız. Yoksa gençlerimiz, girmekte olduğumuz 4. Sanayi devriminin üreticisi değil, ne yazık ki tüketicisi olacaklar. Hamallığını yapacaklar. Çocuklarımızın geleceğini kurtarmak zorundayız” diye konuştu.

“BURS VE YURT SORUNU KALMAYACAK”

 “Peki, ne yapacağız? Öncelikle her gencimizin eğitimini tamamlamasını istiyoruz. Eğitim ve sınav sisteminde buna uygun iyileştirmeleri yapacağız” diyen Özkoç, şöyle devam etti:

 “Üniversite öğrencilerinin burs sorunu çözeceğiz. Yurt sorununu da 1 yıl içinde bitireceğiz.

YÖK’ü kaldıracağız. Yalnızca planlama ve eşgüdüm görevlerini yürütecek, üniversitelerin özerkliğine müdahale etmeyecek “Yükseköğretim Koordinasyon ve Planlama Kurulu”nu kuracağız. Üniversitelerin bilimsel, idari ve mali özerkliğini güvence altına alacağız.

Türkiye’nin en kapsamlı dijital kütüphanesini açacağız.

“ÜNİVERSİTELİLER, YURTDIŞINA AÇILACAK”

Çocuklarımızın ufkunu geliştirmesini istiyoruz. Üniversiteli gençlerimize ulaşım ve konaklama masraflarını karşılamak üzere iki kez yurtdışı seyahat desteği vereceğiz. Öğrencilerimiz için pasaport defter bedelini ve yurt dışı çıkış harçlarını kaldıracağız.

Değişim programlarıyla yurt dışına eğitime giden gençlerin hibe tutarını artıracağız.

Her üniversite öğrencisine, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve 19 Mayıs Gençlik, Spor Bayramı’nda 500’er lira Gençlik Bursu vereceğiz.

“GENÇLERİMİZ, KENDİ YOLLARINI ÇİZEBİLECEK”

Üniversite eğitimini tamamladıktan sonra gençlerimiz, Gençlik Garanti Programına dahil olacak. 30 yaş altındaki gençlerimizin önüne seçenek koyacağız; eğitime devam mı, istihdam mı, ücretli staj mı yoksa uygun işe yerleşinceye kadar işsizlik desteği mi.

İşini kurmak isteyen genç girişimcilere de 200 bin liraya kadar faizsiz kredi imkanı sağlayacağız, 5 yıl gelir vergisinden de muaf tutacağız.

Kamu alımlarında genç girişimcilerin kurdukları firmalara destek amacıyla yüzde 10 – yüzde 30 arasında ek maliyet avantajı sağlayacağız.

AR-GE odaklı üretim için gençlerimizin bir yabancı dil, yazılım ve kodlama öğrenmesini sağlayacağız.

“GENÇ KART’LA HAYATI KOLAYLAŞTIRACAĞIZ”

15 – 25 yaş aralığındaki öğrenci veya işsiz gençlerimize “Genç Kart” vereceğiz. Tren bileti satışlarında Genç Kart sahiplerine yüzde 50 indirim uygulayacağız. Aylık ücretsiz 2 GB mobil internet erişimleri  olacak.

Genç Kart sahipleri için kültür sanat etkinlik biletlerinde ve mağazalarda “Gençlik İndirimi” sağlayacağız. 4 yılda 1 kez ÖTV ödemeden telefon alma hakkı tanıyacağız.

Gençlerimize, mutlu olmaları, hayatlarının en güzel çağını dolu dolu geçirebilmeleri ve kendilerini geleceğe hazırlayabilmeleri için her türlü imkanı vereceğiz. Aydınlık bir yarın, onların gülen yüzüyle mümkün. Birlikte başaracağız.”

Editör: TE Bilişim