Özkoç, yaptığı açıklamada, ülkede yaşadığımız tüm olumsuzluklara “kader” yaftası yapıştırılmasına, bir kulp takılmasına tepki göstererek, “Savaşların, ekonomik krizlerin, depremlerin, sellerin can alışının hiçbiri kader değil, vatandaş olarak her birimiz yarınlarımız için elimizi taşın altına koymak zorundayız” dedi.

Özkoç’un açıklaması şöyle:

“Yaşadığımız her olumsuzluğa bir yafta yapıştırıyorlar. Ne sorumluluk alan var, ne hesap soran! Canlı hayvan ithalatı gündeme geldiğinde, et ithalatı çözüm değil, hayvancımızı destekleyelim dedik. Dinletemedik. Cumhuriyet tarihimizde ilk kez canlı hayvan ithalatını başlattılar. Brezilya’dan ithal edilen hayvanlarla ilgili CHP milletvekillerimiz, hayvan hakları savunucuları başından bu yana olumsuzlukları, hastalık tehdidini, tehlikeyi ortaya koyduk. Herşeyin üstünü kapattılar. Şimdi ne oldu. Şarbon kader mi? Kaderimiz mi? Hayır elbette değil! Vatandaş olarak dönüp kendimize de bakmamız gerekiyor. Brezilya limanından ayrılmadan kokusu Türkiye’ye ulaşmış skandalı görmezden gelmedik mi? CHP milletvekillerinin, hayvan hakları topluluklarının uyarılarını hiçe saymadık mı? Ucuz et hevesine kapılmadık mı?

Mesele sadece şarbon değil! Depremin, selin bu ülkede can alması, virüs salgınları, ekonomik kriz, savaş, bizlerin kaderi değil. Maruz kaldığımız kötü yönetimin sonuçları.

Bunları daha ne kadar görmezden gelecek, kendi içimizde bile üstünü örtmeye devam edeceğiz.

Vatandaş olarak hayatımıza sahip çıkmanın, elimizi taşın altına koymanın zamanı gelmedi mi!”

Editör: TE Bilişim