Tank Palet'in özelleştirilmesiyle ilgili tartışmalara belgelerde cevap verdiklerini söyleyen Özkoç, "CHP bunu çok önemsiyor. Çünkü Türkiye'nin Savunma Sanayinin gerçekten bel kemiği olan ilk askeri fabrikasının 1. Ana Bakım ünitesini elden çıkartılması olması doğru değildir. Bizi eleştiren siyasi partilere en net cevaplar veriyoruz. Belgelerle cevaplar veriyoruz. Hiç kimseyi yanıltmak amacında değiliz." dedi.

ÖZELLEŞTİRME

Bazı partilerin "Tank Palet Özelleştirilmedi" söylentilerine cevap veren Özkoç, "Siyasi partilerinin bazılarının Genel Başkan Yardımcıları diyorlar ki "Bu özelleştirme değildir". Bizde diyoruz ki burada belgelerle konuşuyoruz. Cumhurbaşkanımızın imzaladığı bir kararname var. Bu kararnamede "Özelleştirme kapsam ve programa alınmasına, özelleştirme uygulamasını işletme hakkı verilmesi yöntemiyle gerçekleştirilmesi ve işletme hakkı süresinin 25 yıl olarak belirlenmesine, özelleştirme kapsamına alınmasına ve bu kapsam dahilinde 25 yıllığına tahsis edilmiştir." yazıyor. Bir fabrikayı özelleştirme kapsamına almaya Cumhurbaşkanımız karar vermiş, altına imza atmış. Bu özelleştirme olduğunu çok açık ve net ifade ediyor." dedi.

KATAR

Özelleştirme kararı alınan Tank Palet'in yüzde 49,9'unu Katar ordusuna ve yüzde 25'inin BMC'ye tahsis edildiğini dile getiren Özkoç şu ifadelere yer verdi:

"Hükümet karar aldıktan sonra Altay Tankı'nın üretimiyle ilgili prototiplerin hazırlanmasıyla yerli bir fabrikada yerli bir sermayenin ve Sakarya'da olan bir fabrikamıza diyor ki anlaşmaya varıyor, sözleşme yapıyor, prototipleri siz yapın diyor. Toplam 5 adet prototip yapılıyor ve bitiliyor. Sözleşmede bir madde yapıyorlar. Bu maddeyle birlikte prototip bittikten sonra seri üretimiyle ilgili görüşmeler sürecek ve seri üretime geçilecek.

"Bu şirketin en büyük hissedarı kimdir? Yüzde 50 Katar ordusu. Biz 1 numaralı savunma sanayinin bel kemiği olan tank palet fabrikasını 25 yıllığına aslında kime tahsis ediyoruz ve özelleştiriyoruz? kime katar ordusuna. Peki bu katar ordusunun ülkesi şuanda Kıbrıs-Rum kesimiyle beraber Akdeniz’de

TARTIŞMA

Amerikan şirketleriyle beraber Türkiye’nin aleyhine olan bir konuda doğalgaz arıyor. Katar kendi Çıkarlarını düşünüyor. Kendi ülkesinin çıkarlarını her alanda düşünen bir ülke elini Türkiye'ye Atıyor. Türkiye' kadar güçlü bir ülke mi? Türkiye kadar itibarlı bir ülke mi? Hayır."

Tank Palet fabrikasıyla ilgili her türlü tartışmaya açık olduklarını dile getiren Özkoç, "Nerde ve ne zaman tartışmak istiyorlarsa, hangi belgelerle ve hangi kurallarla tartışmak istiyorlarsa, hangi televizyonda hangi konuklarla istiyorlarsa tartışalım. Yeter ki buna bir dur diyelim." dedi.

Editör: TE Bilişim