Özkoç, “Kişileri partileri tartışmıyoruz. 16 Nisan’da cevap vermemiz gereken tarihi soru şu; Bir kişiye, tek imzayla, ülkemizi, kardeşliğimizi bölme imkanı tanıyacak bir yönetim modeline evet mi diyeceğiz, hayır mı diyeceğiz” dedi.

CHP Milletvekili, Genel Başkan Başdanışmanı Engin Özkoç, “Anayasa değişikliği teklifi kabul edilirse, Cumhurbaşkanı, Meclis’e bile gitmeden kararnameyle ülke içinde özerk bölgeler oluşturabilecek, eyalet sistemi kurabilecek. Kişiler, partiler meselesi değil, 16 Nisan’da cevaplamamız gereken tarihi soru şu; bir kişiye, tek imzayla ülkemizi, kardeşliğimizi bölme imkanı tanıyacak bir yönetim modeline evet mi diyeceğiz, hayır mı?” dedi.

EKONOMİK

Ülkemizin bir dönüm noktasına geldiğini vurgulayan Özkoç, Kaynarca’da yürüttüğü referandum çalışmasında halka şöyle seslendi: “Ülkemiz için, geleceğimiz için, çocuklarımız için, elinize alın şu 18 maddeyi okuyun. Ne diyor bu maddelerde; bir kişi, yüzde 50’nin üzerinde oy almış bir kişi, yürütmenin başına geçsin. İstediği kadar Cumhurbaşkanı yardımcısı ve bakan atasın. Meclis’ten yasa çıkarma yetkisini alsın, sosyal ve ekonomik alanlarda istediği gibi yasal düzenleme yapsın. Ülkenin bütçesini tek başına belirlesin”

HER KADEMEYİ

“Yüksek yargının üyelerini kendisi atasın. Ayrıca rektörleri, bakanları, müsteşarları, devlet yönetimindeki her kademeyi tek başına belirlesin. Bunları yaparken de aynı zamanda bir partinin genel başkanlığını yürütsün. Yani aynı kalemle hem bir partinin il başkanını hem de devletin o ildeki valisini, kaymakamını, müdürünü atasın. Meclis’te 400 vekilin bir araya gelip onay vermesi dışında yargılanmasına yönelik hiçbir yol olmasın. Hiçbir denetim mekanizması kurulmasın. Bu kişi öyle yetkilerle donatılsın ki istediği zaman ülkede OHAL bile ilan edebilsin. Gerekli görürse, ülkedeki idari birimleri birleştirerek özerk yönetimler kurabilsin, bakanlıklar oluşturabilsin”

BİR KİŞİNİN

“Sizin böyle bir yönetime aklınız yatıyor mu? Biz burada kişileri değil, yönetim modelini oyluyoruz. Siz böyle bir yönetimi kabul ediyor musunuz? Bir kişinin, Meclis’e bile gitmeden, kararnameyle ülkemiz içinde özerk bölgeler oluşturabilecek, eyalet sistemi kurabilecek olmasını içinize sindirebiliyor musunuz? 16 Nisan’da Hayır oyu verip, ülkemize, geleceğimize, çocuklarımızın aydınlık, umutlu yarınlarına hep birlikte sahip çıkalım” Özgür ARIK

Editör: TE Bilişim