Özkoç, Kolip ve Kazan, esnaf ve kahve ziyaretinin ardından Kazımpaşa Meydanı’nda, bir traktör römokunda yurttaşlara seslendi.

Sakarya gibi bereketli topraklarda bile çiftçinin üretim yapamaz hale geldiğini belirten Engin Özkoç, iktidarın üretimi değil, tüketimi artırmaya dönük yanlış ekonomi politikalarını eleştirdi.

Tüketimin borçla döndürüldüğüne vurgu yapan Özkoç, çiftçinin, esnafın, yurttaşın, şirketlerin ve devletin toplam borcunun ülke gelirini aştığını ifade etti. Özkoç, özetle şunları söyledi:

“2002’de her 100 liralık gelirimize karşı 94 lira borcumuz varken, 2018’de her 100 liralık gelirimize karşılık 120 lira borcumuz var. Borç, boyumuzu aştı. Böyle giderse, ülkemize faturası çok ağır olacak.

Bu ne anlama geliyor? Şöyle düşünün; Bir evde iki kişi çalışıyor. İki bin, iki bin toplam dört bin lira gelirleri var. Ama 5 bin lira harcıyorlar. Her ay, bin lira açık veriyorlar. Önce ellerindeki, avuçlarındakini satıyorlar, sonra borçlanmaya başlıyorlar. Borç birikince, muhtaç hale gelip evlerini satışa çıkarıyorlar. İşte ülke bütçesi de aile bütçesi gibidir. Geliriniz belli, harcamalarınız ortada. Eğer harcama yatırıma değil, işçiye, çiftçiye, üretene değil, saraylara, yandaşlara gidiyorsa, ne oluyor; şeker fabrikalarını, Donatımı, Telekomu, tersaneleri, cumhuriyetin miraslarını satıyorsun. Yetmiyor borçlanıyorsun. Ülkemiz işte ne yazık ki bu durumda.”

“ALLAH BİZE HERŞEYİ VERMİŞ, ADALETLİ YÖNETİCİLERE İHTİYACIMIZ VAR”

“Oysa herşeyimiz var; bereketli topraklarımız, gölümüz, denizimiz, insanımız, herşey, Allah bize herşeyi vermiş, geriye, yönetim için Allah’tan korkan, yüreğinde millet sevgisi olan adaletli insanlara ihtiyacımız var” diyen Özkoç, Millet İttifakının Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cihan Kolip ve Serdivan Belediye Başkan Adayı Zafer Kazan’ı yurttaşlara takdim etti. Yönetime adaleti ve vicdanı getirecek bu isimlere destek istedi.

Editör: TE Bilişim