Engin Özkoç, dün ‘Uyanık Kal Türkiye’ sloganıyla Şemsiyeli Bahçe’de düzenlenen 12 saatlik eylemin bitiminde yaptığı konuşmada, eylemin amacından söz etti. Özkoç, “Dün akşam sendikalar, partililer, bütün Sakaryalılar bu meydanda bir araya geldik. iki sorunun aydınlığa kavuşması için. İlk soru Kaz Dağlarından çıkan altın neden Kanadalılara veriliyor. Yüzde 96’sı Kanada’a,yüzde 4’ü Türkiye’ye… Türkiye neden bu duruma getirildi. ikinci sorumuz, Sakarya’da 1975 yılında kurulan Tank Palet Fabrikası, bu fabrika neden milli sermaye ile büyümüyor da, Katar ordusuna peşkeş çekiliyor?” dedi.

Fabrikanın devrinin bugün gerçekleştirileceğini hatırlatan Özkoç, “Bugün, yani 21 Ağustos’ta fabrikanın Katar Ordusu’na devri için bir hülle gerçekleştiriliyor. Bu hülle ile fabrika  Milli savunma Bakanlığı’na bağlı Asfat A.Ş’ye ’ta devrediliyor. Oradan da kiralık olarak Katar ordusuna verilecek. Katar Ordusu’nun truva atı BMC AŞ’dir. Bunun için biz hep beraber akşam 6’da (Uyuma Sakarya) diye eyleme başladık. (Uyuma Türkiye) diyerek milletvekillerimizle, Sakaryalılarla burada bekledik. Şimdi hepinize günaydın diyoruz. İstiyoruz ki fabrika mehmetçiğin elinde kalsın. Tank Palet vatandır satılamaz diyoruz. İstiyoruz ki Türkiye’nin yer altı zenginlikleri Türkiye’de kalsın. Yeraltı zenginliklerini bu iktidar emperyalizme peşkeş çekmesin istiyoruz. Bu vatan güçlüdür, bu millet güçlüdür, biz size güveniyoruz.”

Özkoç eyleme katılan parti yöneticileri ve milletvekillerine, parti örgütlerine, sendikalara ve STK temsilcileri ile Sakaryalılar’a eyleme verdikleri destekten ötürü teşekkür etti.

BU İŞ DAHA BİTMEDİ

Sendikalardan ve Sivil Toplum Örgütlerinden Sorumlu Genel Başkan yardımcısı Veli Ağbaba da, “Bu iş burada bitmedi, (Günaydın Türkiye, günaydın duymayanlar) diyoruz. Bunu tüm ülkeye duyuracağız, bu olay bitmedi. bu fabrikanın tekrar TSK’nın malı olması için her türlü girişimde bulunacağız” dedi.

Editör: TE Bilişim