Özkoç, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, seçimlerin temelde eşit şekilde yarışan partilerin demokrasi mücadelesi olduğunu belirterek, Türkiye'de ne yazık ki tablonun böyle olmadığını söyledi.

Engin Özkoç, "Türkiye'de her türlü entrika çevrilmekte, yasalar hiçe sayılmakta, devletin bütçesiyle, yasalarıyla oynanmaktadır. Herşey Sayın Cumhurbaşkanı’nın ‘ne olursa olsun seçimleri alın’ talimatına uygun yürütülmektedir" dedi.

“İŞSİZLER ÜZERİNDEN SİYASİ RÜŞVET!”

Özkoç, dün Plan ve Bütçe Komisyonu'nda gece yarısı, komisyon üyeleriyle hiç konuşulmadan, bilgi verilmeden iki düzenleme getirildiğine işaret ederek, şunları söyledi:

“Birincisi İşsizlik Sigortası Kanunu'na geçici madde ekleniyor. Deniliyor ki, bu dönemde insanlarımızı işe alırsanız 3 ay, Şubat, Mart ve Nisan aylarında vergi, sigorta primi ve maaşını biz ödeyeceğiz. Bu kadar yüzsüzlük, siyasi ahlaksızlık, taraf tutuculuk, vahşi propaganda söz konusu olabilir mi? Bu siyasi rüşvet değil de nedir?

Fabrika açmıyorsunuz, üretime katkıda bulunmuyorsunuz, tarım mahvolmuş, esnaf mahvolmuş, insanları seçim öncesi kandırabilmek için hesapta işsizliğe çare olarak işverene ‘siz şimdi işe alın, 3 ay süresince biz ödeyeceğiz’ diyorsunuz. Bu düpedüz ahlaksızlıktır, sahtekarlıktır. Bu kanunun arkasında ister Cumhurbaşkanı olsun, ister bakanlar olsun, kim olursa olsun, adı ahlaksızlık ve bu vatana ihanettir.”

“BU KAMBURU NEDEN MİLLETİN SIRTINA YÜKLÜYORSUNUZ”

Gece yarısı komisyona getirilen ikinci maddenin de taşeronların kıdem tazminatı ödemesiyle ilgili olduğunu belirten Özkoç, “Taşeronların kıdem tazminatını, taşeron şirketlerin ödemesi gerekiyor. Getirdikleri düzenlemeyle kıdem tazminatını bundan sonra alt işverenler değil, ilgili kurumların, Bakanlıkların ödemesini öngörülüyor. Örneğin işçilerin kıdem tazminatı Karayolları’nın taşeron şirketleri tarafından ödenmesi gerekirken, artık Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından ödenecek. Kim ödeyecek? Devlet ödeyecek. Kim ödeyecek? Millet ödeyecek. Peki bu kamburu neden devletin ve milletin sırtına yüklüyorsunuz. Siyaseten ahlaksızsınız. Milletin geleceğiyle oynuyorsunuz!” şeklinde konuştu.

CAMİDE SİYASET!

Engin Özkoç, son günlerde yaşanan örnekler üzerinden camilerimizin siyasete alet edilmesine de tepki gösterdi.

Özkoç, “Camideki halıların üzerine kahvaltılıkları koymuşlar. Yalova’da bir belediye başkan adayı oturuyor, burada propaganda yapıyor. Allah böyle kişileri ıslah etsin. Bu kadar çirkinlik, bu kadar körü körüne dini kullanarak, yasaları, milletimizi hiçe sayarak yapılan propagandanın tek karşılığı ahlaksızlıktır. O yetiyor mu, yetmiyor! Sayın Binali Yıldırım, Eyüp Sultan’a gidiyor. Cami imamı diyor ki ‘Sayın Binali Başkan’ın başarılı olması için ve Allah rızası için El Fatiha”. Allah’tan korkun, biraz insanın içinde vicdan varsa, biraz Allah korkusu varsa, biraz millet sevgisi varsa hiçkimse bunu yapmaz" diye konuştu.

TARIM BÜTÇESİ AZALDI, CUMHURBAŞKANLIĞI BÜTÇESİ ARTTI

Engin Özkoç, yatırım bütçesinin açıklandığına da işaret ederek, tarıma ayrılan yatırım bütçesinin yüzde 50 azaltıldığını, Cumhurbaşkanlığı’nın yatırım bütçesinin ise 2 katına çıkarıldığını bildirdi.

Özkoç, “1 milyar lira, eski parayla 1 kattrilyon lira. Cumhurbaşkanı yatırım bütçesiyle kendisine verilen 1 kattrilyon ile ne yapacak? Ben size söylüyorum. Yatırım bütçesinde yazıyor; Okluk’ta yeni saray, Ahlat’ta köşk, Cumhurbaşkanına tahsis edilen Yıldız Sarayı’nda restorasyon. İnsanların karşısına nasıl çıkıyorsunuz bilmiyorum. Herşey vatan, millet için nasıl diyebiliyorsunuz bilmiyorum. Sizin değil, insanların karşısına çıkmak, kendi yüzünüze bakacak haliniz yok. Millet domates soğan alamazken, esnaf iflas etmişken, çiftçi tükenmişken, tarım bütçesini kısıp kendi bütçenizi nasıl iki katına çıkarabiliyorsunuz! Bunun cevabını verin" dedi.

ÖZKOÇ AÇIKLADI; “CHP’NİN ADAYI ENGİN ALTAY”

Özkoç, CHP’nin, Pazar günü yapılacak TBMM Başkanlığı adayını da açıkladı. Özkoç, “Bugüne kadar siyasette çok başarılı yol çizen, uzun zamandır CHP Grup Başkanvekilliği yapan, geldiği her görevde büyük başarı sağlayan, milletvekilliğini de üsün başarıyla sürdüren, bürokrasiyi, siyaseti bilen CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM Başkanlığı için adaydır” dedi.

Editör: TE Bilişim