“Saygıdeğer Sakaryalılar, yerel basının değerli emekçileri

Türkiye kapkaranlık günlerden geçmektedir.

Rejim değişikliği siyasal gündemin birinci maddesine oturmuştur.

Yasama, yürütme, yargı erklerini kendi partisinde bütünleştiren AKP iktidarı, bağımsızlık savaşı ile kurulan Cumhuriyetin kökünü kazıma hedefine hızla yürümektedir.

Atatürk önderliğinde ulusal bağımsızlık savaşı ile kurulan ve aydınlanma devrimi aşamalarından geçerek taçlanan demokratik, modern ve saygın bir devlet olan Türkiye, Ortadoğulu otoriter bir devlete dönüştürülmek istenmektedir.

Kimse kimseyi kandırmasın bunun adı karşı devrimdir.

Değerli basın mensupları,

Ülkemiz böyle yaşamsal bir tehlike ile karşı karşıya iken sessiz kalmak, izleyici olmak, demokrasiye, özgürlüğe, eşitliğe inanan CHP’liler olarak tercih edeceğimiz yol değildi.

‘CHP ihtiyaçtır, zorunluluktur, iktidarı engellenemez’ diyerek yola çıktık.

Cumhuriyetin varoluşunu savunabilecek yaşamsal kudretini muhakkak ‘kuvveden fiile’ çıkarmak için Sakarya ayağında göreve soyunduk.

Partimizin önümüzdeki Cumartesi günü yapılacak Sakarya İl Kongresinde, bir kadro hareketi olarak yarışa katılma kararı aldık.

Değerli basın mensupları,

Türkiye 2019 yılında üç kritik seçim yapacak.

Sakarya koşullarının bilincindeyiz.

Sakarya’da belediyelerin yüzde 100’ü AKP’nindir, bunun maddi ve örgütlü desteği seçimde AKP hesabına gereğini yapacaktır.

AKP’nin ve yandaşlarının para gücü inanılmaz çaptadır; kayıt dışı diye vurgulanan para, seçimlerde itici güç olarak kullanılacaktır.

Baskı altında tutulan basın AKP lehine kullanılacaktır.

Sakarya’yı üs haline getiren tarikatlar ve cemaatler, AKP yönetiminin sürmesini canı gönülden isteyecekler, bunu hayat memat sorunu olarak görecekler ve seçimlerde etkin olacaklardır.

Değerli basın mensupları,

Hepimizin bildiği bu yalın gerçekler karşısında biz ne yapacağız ya da yapmalıyız?

Başarı için emek vermek, alın teri dökmek, istençli olmak, elbirliğini sağlamak, kendi içinde bölünmemek, dayanışmayı gerçekleştirmek zorundayız.

Bu hedefe ulaşmanın tek ve biricik yolu ise üyenin hukukuna saygı göstermek, parti içi demokratik mekanizmaları işletmektir.

Söz, yetki ve kararın üyelerde olduğunu unutmamaktır.

İşte biz bunu başarmaya talibiz.

Başaracağız…

AKP’yi Sakarya’da alaşağı edeceğiz.

CHP’yi birinci parti konumuna getirip milletvekillikleri kazanacağız.

Belediye yönetimlerine CHP kadrolarının taşıyacağız.

Bu duygu ve düşünceler ışığında kongre üyelerinden, dost demokratik örgütlerden, gençlerden, kadınlardan ve basınımızdan destek beklediğimizi ifade ediyor, hemşerilerimizi saygıyla selamlıyorum”

Editör: TE Bilişim