Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Arifiye Belediye Başkan adayı Muzaffer Cebeci, belediye meclis üye adaylarıyla gazetemizi ziyaret ederek Arifiye’nin sorunlarından, gözlemlediği yanlışlardan ve projelerinden bahsetti. Mevcut belediyenin hizmet etmediğini söyleyen Cebeci, “Geçen 10 sene içerisinde şimdikiler hiçbir şey yapmamış. Ne yolları ne insanları, hiçbir şeyi yok. Bunların neye hizmet verdiği bir türlü çözemedik. Bir şey yapılacaksa yapılır, yapılmayacaksa uygun bir dilde ve zamanda yapılmayacağı söylenir. ‘Tamam yaparız’ demiş ama vatandaşın işini görmemiş. Bunların yönetim sistemi de çok zayıf bir durumda. Yazık Arifiye’nin haline” diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR PARASINI ÖDEMEDİ

Arifiye’nin ulaşım imkanlarını da eleştiren Cebeci, mevcut filonun ilçenin talebini karşılamadığını savundu. Cebeci, “39 tane araba var, 50 bin kişiyi bu arabalara esir etmişler. Zaten 39 arabanın 15 tanesi de öğrenciler için çalışıyor. Kalan 24 arabayla nasıl rahat edilsin? Vatandaş ne yapsın?” diye sordu. Adaray’ın kaldırılmasıyla ilgili de dikkat çeken bir iddia ortaya atan Cebeci, “Büyükşehir tarafından parası ödenmediği için Adaray’ın kaldırıldığını öğrendik. Parası ödenseymiş yine devam edecekmiş. Adaray olduğu zaman ulaşımda gerçekten kolaylık vardı” ifadelerini kullandı.

ÖNCEDEN BELEDİYENİN BORCU YOKTU

Cebeci, belediyenin mevcut ekonomik durumu hakkında belgeler çıkardıklarını ve olumsuz bir tabloyla karşılaştıklarını ifade ederek şunları söyledi: “Bu belediye başkanı göreve geldiği zaman belediyenin hiç borcu yoktu ve parası vardı. Şimdi ne parası var ne başka bir şeyi... Adapazarı’nda borçlu olan belediyeler sıfatında bir duruma geldi. Belediyede amir-memur ilişkisi hiç yok. Vatandaşlara hizmet de yok. Belediyede kimin ne yaptığı meçhul... Yalan dolanla vatandaşın duyguları ile oynuyor, bir nevi umut tacirliği yapıyorlar.”

NİTELİKLİ OKULLARIMIZ KALMADI

Arifiye’nin geçmişte eğitimde de önemli bir yere sahip olduğunu ancak bunu muhafaza edemediğini ileri süren Cebeci, “Arifiye’deki okulları ve hastaneleri yok ettiler. Tarihi öğretmen okulu binasını komple sildiler. Bir tane müzemiz vardı, onu da Serdivan’a taşıdılar. Şimdiki başkan o müzenin Serdivan’a gitmesine nasıl müsaade etti? Ziyarete gelip müzenin taşındığını duyan eski öğretmen arkadaşlar ağlıyorlar. Tarihi okulun adını da değiştirdiler, Necmettin Erbakan Anadolu Fen Lisesi yaptılar. Öğretmen okulu diye de bir şey kalmadı. Nitelikli okullarımız kalmadı. Öğretmen okulu, sağlık okulu, hepsi bir bir gitti” diye konuştu.

SAKARYASPOR MAÇLARINA SERVİS

Plan ve projelerinden de bahseden Cebeci, belediyede Spor Müdürlüğü kurmayı planladıklarını anlattı. Söz konusu müdürlükte her spor kulübünden bir sporcu ve yöneticinin görev alacağını kaydeden Cebeci, bütün spor kulüplerine aynı hizmetin sunulacağını ifade ederek, “Sakaryaspor maçlarına gidenlere ücretsiz araç tahsis edeceğim istedikleri gibi rahat maça gidebilecekler. Onların ulaşım masraflarını ben karşılayacağım” dedi.

OSB İŞ VERMEZSE YOLLARI KAZARIM

Cebeci, işsizliğe çözüm sağlayacağını ve bunu yaparken asla parti ayrımı yapmayacağını belirtti. İşsizlik sorununu OSB ile iyi ilişkiler kurarak gidereceğini söyleyen Cebeci, “Organize sanayi de bizim götürdüğümüz kişiyi gerçekten ihtiyaç sahibiyse işini yapacak. Yapmazsa dozerler ile yolları kazdırırım, kimseye geçit vermem. Benim vatandaşım senin pisliğini çekecek, senin yerinden ekmek yemeyecek, öyle bir şey yok” ifadelerini kullandı.

BAĞIMLILIKLA MÜCADELE VE ENERJİ

Öncelikle gençlere yönelik çalışacaklarını aktaran Cebeci, “Bali, uyuşturucu kullanan gençleri bağımlılıktan kurtarıp hem spora yönlendirecek hem de iş bularak hayata kazandıracağız” dedi. Yenilebilir enerjiyle ilgi de projeleri olduğunu vurgulayan Cebeci, “Güneş enerjisi ve rüzgar enerjisiyle ilgili projelerimiz de var. Zaten yüzde 80’ini devlet karşılıyor. Onunla ilgili şirketler kurup onlardan bir tanesini hayata geçirebilirsek inanın çok insana çok faydası olacak” sözleriyle konuşmasını noktaladı. Yunus KANTAROĞLU/Furkan PARA

Editör: TE Bilişim