Kırkpınarlılar halkının teleferik projesine karşı yürüttüğü direnişe destek olmak amacıyla Hasanpaşa Mahallesi’ne giden ve yaşanan olaylara tanık olan Erdoğan Isır, “Daha önce yaptığımız uyarılar bunun içindi. Hiç istenmeyen olaylar yaşandı” dedi.

Isır, Sapanca Belediye Başkanı’nı halkı dinlemeye, projeye dair söylemek istediği neyse halkla buluşarak anlatmaya davet ettiklerini anımsattı. Isır, şunları kaydetti:

 “Tüm çağrılarımıza kulak tıkandı. Şartlı hibe edilen ancak mera vasfından çıkartılan, Afet Acil Toplanma alanı olarak tescil edilen yeşil alanı korumak isteyen halk ile polis karşı karşıya getirildi. Olay yerinde bulunan Belediye Başkan Yardımcısı da halkla diyalog kurmaya yanaşmadı, kriz masası oluşturulması fikrine sıcak bakmadı. Sonuçta bu üzücü olaylar yaşandı. Düşenler ezilenler oldu. Yaşlı kadınlar zarar gördü. Düşen polisler de gördüm. Konuya ilişkin düşüncelerimiz aynı. Sapanca Belediyesi halkla bir an önce masaya oturmalı, derdini anlatmalı. Halka rağmen, halkı yok sayarak bu projeyi yürütemezsiniz. Böyle bir davranışı hak etmeyen Kırkpınarlılara geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.”

Erdoğan Isır, müteahhit firma çalışanlarının silah gösterdiği iddialarıyla ilgili olarak da “Bizden sonra olmuş sanırım, görmedim. Ama böyle bir şey olduysa çok ciddi bir şey. Gereken yapılmalıdır” dedi.
Isır, 7’si Türkiye İşçi Partisi üyesi 8 kişinin gözaltına alınmasına ilişkin de, “Evet duydum, hatta kargaşanın içine hiç girmeyen, olayları uzaktan izleyenlerin bile gözaltına alındığı söyleniyor. Bunların takipçisiyiz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim