Türk Kadınının Seçme ve Seçime Hakkını Elde Etmesinin 84. yıldönümü nedeniyle açıklamalarda bulunan AKP Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, AKP’nin, 5 milyona ulaşan kadın üyesiyle kadınların siyaset dünyasına ve toplumsal hayata aktif bir biçimde dâhil eden yegâne hareket olduğunu söyledi.

VEKİLLERİN YARIDAN FAZLASI

TBMM’de bulunan 104 kadın milletvekilinin yarısından fazlasının AKP’den olduğunu vurgulayan Atabek, “Partimizde kadınlar, asla ikincil görevlerde görülmemektedir. Bunun bir kanıtı olarak da bugün Meclis’te 53 tane AK Partili kadın milletvekili varlığıdır. Bu sayı Meclis’te bulunan tüm kadın milletvekili sayısının yarısından fazladır. Sadece Meclis değil, Bakanlar Kurulu’nda, daha önceki dönemlerde de hep AK Partili kadınlar yer almıştır, şimdi de yer almaktadır” dedi.

MECLİS İÇİN BAŞVURU ÇAĞRISI

Atabek, 31 Mart’ta yerel seçimlerin yapılacağını da hatırlatarak, “Yasama ve Yürütme görevlerinde kadın siyasetçilerimizin sayısı bundan sonra da inşallah artacaktır. Biz bu sayıları yeterli görmüyoruz. Şimdi önümüzde yerel seçimler var. İnşallah kadın belediye başkanlarımız olacaktır. Sakarya’da da iyi kadın aday adaylarımız var. Ben, kadınlarımızı meclis üyelikleri ve muhtarlıklar için de aday adaylığı başvurusunda bulunmaya davet ediyorum. İnşallah önümüzdeki dönem Sakarya’da da kadın belediye başkanımız, başkan yardımcılarımız, meclis üyelerimiz, hatta muhtarlarımız olur” diye konuştu.

*Oktay YILMAZ

Editör: TE Bilişim