Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Sakarya’da 5 ilçe için adayını açıklasa da Büyükşehir adayı konusunda parti içi ve çevresinde sessizlik hâkimdi. Şu ana kadar yalnızca Sevda Öcal CHP’den Büyükşehir’e resmi aday adaylığı başvurusunda bulunurken İlker Yılmaz da bugün başvuruda bulunacağını açıklamıştı. Ancak iddiaya göre; CHP, Öcal ve Yılmaz’ın dışında iki isim ile Büyükşehir adaylığı için görüşmelere başladı.

DÜNYA ANKARA’YA ÇAĞRILDI

Bu çerçevede CHP Genel Merkez’in, önceki yerel seçimlerde Büyükşehir adayı olarak gösterdiği ancak sonradan adaylıktan çektiği Raşit Dünya’yı Ankara’ya çağırdığı ve yeniden Büyükşehir adayı olması konusunda kendisine teklif yönelttiği konuşuluyor.

TOÇOĞLU’NA TEKLİF İDDİASI

Diğer yandan CHP Sakarya İl Başkanı Erdoğan Isır’ın, Genel Merkez’in bilgisi dâhilinde, Enver Toçoğlu’na adaylık teklifini ilettiği ve ikna sürecinin devam ettiği de iddialar arasında. Mevcut durumda; CHP’nin Büyükşehir adaylığı için Enver Toçoğlu, Raşit Dünya, İlker Yılmaz ve Sevda Öcal olmak üzere toplam 4 isim gündemde.

HEDEF BÜYÜK PROJELER HAZIR

Resmi başvuruyu yapan tek aday adayı olan Sevda Öcal, seçim çalışmaları kapsamında gazetemize yaptığı ziyarette, Sakarya’ya hizmet etmek için öne çıktığını ifade etti. Hedeflerinin büyük ve projelerinin hazır olduğunu kaydeden Öcal, aday gösterilmese bile partisi için var gücüyle çalışacağını vurguladı.

Editör: TE Bilişim