Sakarya Milliyetçi Hareket Partisi ( MHP) İl Başkanı Muhammed Levent Bülbül ve meclis üyeleri MHP İl Binasın’da basın toplantısı düzenledi.

Bülbül, basın toplantısında 20 Ekim 2017 tarihinde tanıtımı yapılan Cadde 54 projesi ile ilgili yapılan araştırma neticesinde ihale öncesinde, ihale sürecinde ve ihale sonrasında ciddi derecede hukuka aykırılık olduğu yönünde kuvvetli şüphe oluşturduğunu söyledi.

İnşaat sürecinin hızla devam ettiğini belirten Bülbül şöyle konuştu; “ İnşaat yapımları hızla devam ettiği ve büyük bir talep yoğunluğu ile satışların yapıldığı böyle bir dönemde yazılı başvurularımızın cevaplanmasını daha fazla bekleme imkanı kalmamıştır. Hukuka aykırılıların tespiti halinde ortaya çıkacak tablo, telafisi mümkün olmayan zararları beraberinde getirecektir. Büyükşehir belediye meclisinde dile getirmiş olduğumuz bu aykırılık iddialarının muhatapları tarafından cevaplandırılamadığı ve bunun kamuoyunda ve basında hak ettiği yeri alamadığı düşüncesiyle tespit ettiğimiz hususları Sakaryalı hemşerilerimizle paylaşmak istiyoruz.’’

Hukuka aykırı yapılar yapılıyor

İmar planındaki değişikliklerin hukuka aykırı olduğunu dile getiren Bülbül, “Yine ticaret alanı olarak öngörülen projede konut alanı olmayacağı, imar mevzuatında açıktır. Buna rağmen yapılan tanıtımda ve satış işlemlerinde rezidans adıyla yani konut olarak tarif edilen yerlerin böyle bir projede yer alması mümkün değildir. Hukuken mümkün olmayan konut satışlarının yapıldığı yerlerin Serdivan Belediye Başkanı tarafından ‘yurt’ ve ‘pansiyon’ alanı olarak tarif edilmesi ise ayrı bir garabettir’’ ifadesini kullandı.

Proje durdurulmalı

Hukuka aykırı ve kamuoyunun zararına bir yapılanmaya gidildiğini öne süren Levent Bülbül, “Cadde 54 projesinde ise ihaleden sonra yapılan imar değişiklikleri ile inşaat alanı 92 bin metrekare artmıştır. Bunda müteahhit lehine kazanç artışının çok büyük miktarda olduğu ortadadır. Kamu zararının ortadan kaldırılması temin edilmeli, aksi takdirde bu proje durdurulmalıdır’’ dedi.

Editör: TE Bilişim