Milliyetçi Hareket Partisi'nde (MHP), aday adaylığı başvurularının sona ermesine sayılı günler kala, başvurularda artış gözleniyor.

Arifiye Belediye Başkanlığı için iş adamları Ferit Şekerli ve Selçuk Delikara ile emekli Astsubay Yılmaz Konut, MHP'den aday adayı oldu. Arifiye İlçe Başkanı Murat Yordan ile birlikte MHP İl Teşkilatı'nı ziyaret eden aday adayları bu hafta resmi başvuru için Ankara'ya gidecek.

Seçimi almak için bir ve beraber çalışacaklarını belirten aday adayları; Mutlu, üreten, Sakarya’da adından söz ettirecek bir Arifiye adına hizmete talip olduklarını ifade ettiler.

KAYNARCA'YA SÜRPRİZ ADAY...

Daha önce üç ismin aday adaylığı başvurusu yaptığı Kaynarca'da emekli eğitimci Ali Küreci de MHP'den aday adayı oldu. Kaynarca'nın sevilen isimlerinden olan Küreci, ilçede 10 yıl Milli Eğitim Şube Müdürlüğü yaptı. İlçe Başkanı Ekrem Baldan ile birlikte MHP İl Teşkilatı'nı ziyaret eden Küreci, MHP'nin üretken ve örnek belediyecilik anlayışıyla Kaynarca'yı yönetmeye talip olduğunu kaydetti.

BÖLÜKBAŞI: BU KEZ ALACAĞIZ

MHP'nin 2014 seçimlerinde Söğütlü Belediye Başkan adayı olan ve aldığı 41'lik oy oranıyla dikkat çeken Turhan Bölükbaşı, yeniden adaylık için SGK'daki görevinden istifa etti. Aday adaylığını açıklayan Bölükbaşı, ilçe başkanı Naim Taşgın ile birlikte MHP İl Teşkilatı'nı ziyaret etti. İl Başkanı Ahmet Ziya Akar'a çalışmalarını anlatan Bölükbaşı, "Belediye Başkanlığı'nı bu kez alacağız. Söğütlü bir 5 yılını daha kaybetmeyecek" dedi.

MHP'de aday adaylığı başvuruları 15 Aralık günü sona erecek ve ardından MHP Genel Merkezi tarafından adayların açıklanması beklenecek.

Ferit ŞEKERLİ (Arifiye)

1981 yılında Erzurum’un Palandöken ilçesine doğdu. 1988 yılında Arifiye ilçesi Hanlı mahallesine taşınmış, ilk, orta ve lise eğitimini Sakarya’da tamamlamıştır.

Çalışma hayatına henüz öğrenci olduğu yıllarda atılmış, perakende satış ve pazarlama sektöründe ciddi bir ticaret ve insan ilişkileri tecrübesi edinerek, bu süreci 2001 yılında noktalamıştır. İki farklı özel şirkette ses ve görüntü sistemleri teknik bilgi ve satış eğitimi alarak, 2007 yılında tekrar Sakarya’ya dönmüştür. Birkaç özel şirkette üst düzey yöneticilik ve eğitim danışmanlığı konularında hizmet vermesinin ardından  2015 yılında kendi şirketi olan Eleganza Ajans’ı kurmuştur. Ajans bünyesinde Türkiye genelinde reklam ve tanıtım hizmetlerinin yanı sıra, satış pazarlama alanında kişisel gelişim, motivasyon, diksiyon, ikna teknikleri gibi eğitim ve danışmanlık hizmetleri vermeye devam ediyor.  Evli ve 2 çocuk babası.

Selçuk DELİKARA (Arifiye)

1979 Sakarya'da doğdu.  İlk ve orta öğrenimini Arifiye'de tamamladı. Sapanca Çok Programlı Lisesi mezunu.

Bir süre özel sektörde Bölge Müdürü olarak çalıştı. 2009 yılında kendi işini kurdu. Sandalye ve aksesuar üretimi üzerine küçük bir işletme olarak başladığı işini büyük ölçekte üretim yapabilen konuma getirdi. Evli ve 1 çocuk babası.

Yılmaz KONUT (Arifiye)

1974 yılında Hatay'da doğdu. Jandarma Meslek Yüksekokulu ve Atatürk Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü mezunu.

1993 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri'nde göreve başladı. 2015 yılında Sakarya'da görev yaparken, Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş rütbesinden emekliye ayrıldı. Arifiye'de ikamet ediyor, 3 çocuk babası. İyi derecede Arapça biliyor.

Ali KÜRECİ (Kaynarca)

1954 yılında Kaynarca'da doğdu. İlkokulu Kaynarca'da, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul Maltepe'de tamamladı.

İETT'nin açtığı memurluk sınavını kazanarak, Kartal'da abonman memuru olarak göreve başladı. Ardından İstanbul Atatürk Eğitim Enstitüsü Resim İş Grafik bölümünü bitirerek, Sakarya Merkez Ortaokulu'na resim iş öğretmeni olarak atandı. Karasu İmam Hatip Lisesi'nde öğretmenlik ve müdür yardımcılığı görevlerinde bulundu. 1990 yılında Kaynarca Milli Eğitim Şube Müdürü görevine getirildi. 10 yıl şube müdürlüğü yaptıktan sonra kendi köyü olan Karaçalı İlköğretim Okulu'nun Müdürü oldu. 2002 yılında emekliliğe ayrıldı. Evli ve 4 çocuk babası.

Turhan BÖLÜKBAŞI (Söğütlü)

1976 yılında Sakarya'da doğdu.  İlkokulu Söğütlü'de orta ve lise eğitimini Adapazarı'nda tamamladı. İşletme Mezunu. 2000 yılından beri Sosyal Güvenlik Kurumu'nda Şef olarak görev yapıyor. 2014 seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi'nden Söğütlü Belediye Başkanlığı'na aday gösterildi. MHP, bu seçimde yüzde 41'lik oy oranına ulaştı. 31 Mart 2019 seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi'nden Söğütlü Belediye Başkan Aday Adaylı için SGK'daki görevinden istifa etti. Evli 2 çocuk babası.

Editör: TE Bilişim