MHP Genel Merkezi'ne resmi başvurularını yapmadan önce Sakarya İl Teşkilatı'nı ziyaret eden Belediye Başkan Aday adaylarını, parti merkezinde İl Başkanı Ahmet Ziya Akar ile Teşkilat İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Ömür Açba karşıladı.

KARAPÜRÇEK'TE 3 ADAY ADAYI

MHP'de Karapürçek'ten üç adayı mevcut. Esnaf Hasan Cavit Karslı, emekli eğitimci Sefer Çoruhlu ve esnaf Volkan Doğan adaylığa talip. İl Başkanı Akar, aday adaylarına, "Aday kim gösterilirse gösterilsin, diğerleri onun etrafında olmalı. Birlikte hareket etmeliyiz" telkininde bulundu.

KUZEYDE ADAYLAR BELLİ GİBİ

Karasu ve Kocaali'de ise teşkilatların benimsediği ve desteklediği, iddialı aday adayları ön planda. MHP'nin kuzeyde muhtemel adayları, Karasu Aday adayı Doktor Melih Erol ile Kocaali Aday adayı Elektronik Mühendisi Abdulhamit Kulaç olacak.

AKAR'DAN İTTİFAK VURGUSU

MHP İl Merkezinde aday adaylarını kabul eden İl Başkanı Ahmet Ziya Akar,. "Sakarya'da tüm belediyelere talip olarak yola çıktık. Yerelde bir ittifak söz konusu değil ancak Cumhur İttifakı devam ediyor. Cumhur İttifakı ruhuna uygun şekilde çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Bugüne kadar neler oldu, neler yapılamadı, neler yapılabilirdi ve biz neleri yapacağız, bunları hemşehrilerimize anlatmalıyız" dedi.

Abdulhamit Kulaç (Elektronik Mühendisi)

1968 yılında Kocaali'de doğdu. İlkokulu Kocaali'de bitirdikten sonra orta ve lise eğitimini Sakarya Atatürk Lisesi'nde tamamladı. 1986 yılında OTDÜ Fen Fakültesi Kimya Bölümü'ne girdi ve buradan Eğitim ve çalışma hayatının devam ettiği ABD'ye gitti.

1987'de Boston School ve devamında, TCI (Technical Career İnstitude) ve NYIT (New York İnstitude Of Technology)'de EET Elektronik Teknoloji Mühendisliği okudu. 2003-2006 yılları arasında INTEL USA Oregon'da Üretim Mühendisi olarak çalıştı. Ayrıca Suffolk University'de Proje Mühendisliği programını bitirdi. 2009'da Türkiye'ye dönüş yaptı. Evli ve 4 çocuk babası.

Melih Erol (Uzman Beyin Cerrahı)

1970 yılında Karasu Kuyumculu Köyü'nde doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Karasu'da tamamladı. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu.

1992-1997 yılları arasında Pratisyen Hekim olarak Şırnak ve Bursa illerinde görev yaptı. Beyin Cerrahisi üzerine ihtisasının ardından ise 2002-2015 yılları arasında Bakırköy Sadi Konuk Eğitim Araştırma Hastanesi'nde beyin cerrahı olarak çalıştı. Ardından kamudan ayrıldı ve çalışma hayatını İstanbul'da özel bir hastanede devam ettirdi. Hastane Yönetimi üzerine mastır yaptı, doktorası ise devam ediyor. MHP'den Karasu Belediye Başkan Aday Adaylığı için görevinden ayrıldı. Evli ve 2 çocuk babası.

Hasan Cavit Karslı (Ticaret)

1956 yılında Akyazı'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Karapürçek'te tamamladı. Karapürçek Ahmediye mahallesinde ikamet ediyor. Ticaretle uğraşıyor. Evli ve 4 çocuk babası.

Sefer Çoruhlu (Eğitimci)

1958 yılında Karapürçek'te doğdu. İlk ve orta öğretimini burada tamamladı. Sakarya Endüstiri Meslek Lisesi'nden mezun olduktan sonra Eskişehir Eğitim Fakültesi'ne geçti. Buradan da mezun olup, bu kez Fizik Lisansı aldı. Ermenek, Konya, Akyazı, Karapürçek ve Adapazarı'da öğretmenlik ve yöneticilik görevlerinde bulundu. Karapürçek'te kurulan lise müdürlüğü ile Karapürçek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevlerinde bulundu. 2002 yılında emekli oldu. Evli ve 3 çocuk babası.

Volkan Doğan (Esnaf)

1990 yılında Adapazarı'nda doğdu. İlkokulu Karapürçek'te lise eğitimini ise Sakarya Endüstri Meslek Lisesi'nde tamamladı. Sakarya Üniversitesi Hendek Meslek Yüksekokulu'nda Elektronik Teknolojisi mezunu ve halen Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü 4. Sınıf öğrencisi. Karapürçek'te ticaret yapıyor. Evli ve 2 çocuk babası.

Editör: TE Bilişim