Siyaset dünyasının önemli isimleriyle bir araya gelinen toplantıda konuşan Başkan Toçoğlu, “Önemli bir sürecin içerisindeyiz. Bu süreci bir parti meselesinden ziyade ülke meselesi olarka görüyoruz. Sistemin sürdürülebilir olmadığı ortada. Koalisyonların olmadığı, seçimlerin 5 yılda bir yapıldığı ortamda hizmetlerimiz de artacak” derken; Genel Başkan Yardımcısı Dişli, “Bizim hızla güçlü Türkiye’yi oluşturmamız lazım. Güçlü Türkiye, güçlü ekonomi demektir” dedi.

 

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, şehirde il başkanlığı, il genel meclis üyeliği, ilçe başkanlığı, belediye meclis üyeliği ve siyasetin çeşitli kademelerinde görev yapan isimlerle bir araya geldi. Sen Otel’de gerçekleştirilen buluşmada AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli, Türkiye Fırıncılar Federasyonu Genel Başkanı Halil İbrahim Balcı, Pamukova Belediye Başkanı Cevat Keser, Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, ASKF Başkanı Yaşar Zımba, Enver Toçoğlu, Ahmet Gürsoy, İrfan Çelik, Adnan Borazancıoğlu, Zeki Çelebi gibi katılımcıların yanı sıra siyaset dünyasının önemli  isimleri de yer aldı.

 

İstikrarla hizmetler artacak

Progarama iştirak eden tüm katılımcılara şükranlarını sunarak konuşmalarına başlayan Başkan Toçoğlu, “Önümüzde bir süreç var. Gerçekten ülkemiz için çok ciddi bir süreç olduğunu değerlendiriyoruz. Biz bu hadiseye bir siyasi parti meselesinden ziyade bir ülke meselesi olarak baktığımızı ifade etmek isterim. Ülkemiz belli dönemlere kadar bu sistemle geldi. Ancak sistemin sürdürülebilir olmadığı ortaya çıktı. Koalisyonlar çok fazla fayda getirmiyor. Yeni sistemde koalisyonlar olmayacak. Seçimler 5 yılda bir yapılacak. İstikrarla birlikte hizmetler artacak” diye konuştu.

 

İşleyiş sisteme göre olmalı

Başkan Toçoğlu, “Biz yerel yöneticiler olarak 16 Nisan’dan da ötesini bekliyoruz. Çünkü biz yerel yöneticiler olarak kapasitemizi kullanamıyoruz. Arzu ediyoruz ki artık yerel yönetimlerde asli görevlerine kavuşsunlar. Geçmişte görev yapmış abilerimiz hepsi bunu bilirler. Ankara’yla iyi ilişkileri olanlar, işlerini en iyi şekilde yürütüyor. Ancak işler kişilere göre değil, sisteme göre devam etmeli. Bugün Türkiye’de güçlü bir liderlik, güçlü bir parti var. Yarın ne olacağı konusunda hepimiz endişe duyuyoruz. Bu vesileyle toplantımıza iştirak ettiğiniz için hepinize şükranlarımı sunuyorum” dedi.

 

Parti meselesi değil

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli, “Uluslarararası siyasetin geldiği noktayı görüyoruz. Özellikle 2008 dünya krizinden sonra dünyada acayip şeyler olmaya başladı. Avrupa birliği bir türlü toparlanamadı. İş birliği yapıp ülkemizi diz çöktürmeye çalışan terör örgütleri var. Parlementer sistem her an bir siyasi kriz yaratmaya gebe. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi bir parti meselesi değil. Önümüze gelen çok önemli bir fırsat” dedi.

 

Güçlü evet çıkması gerek

Dişli, “Bizim hızla güçlü Türkiye’yi oluşturmamız lazım. Güçlü Türkiye, güçlü ekonomi demektir. Eminim 17 Nisan sabahı güçlü bir şekilde bu sandıklardan evet çıkarsa, biz ekonomimizin takipçisi olup hızla yeniden kaldığımız yerden bir kalkınma, bir büyüme hikayesi yazarız. Türkiye’nin artık güçlü olması lazım. Onun içinde güçlü ordu, güçlü siyaset, güçlü savunma sanayi gerekiyor. Anketler öyle gösteryor ki evet oyu çıkacak. Ama güçlü bir evet çıkması çok önemli. Bu sebeple sizlerinde desteğini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim