Eğitimden, ekonomiye, tarımdan sanayiye kadar Sakarya’da yaşanan tüm sorunlardan haberdar olduğunu aktaran Akşener, “Sakarya’da icra dosyalarının sayısı 270 bini geçti. Nerdeyse her 4 kişiden biri icralık. Binlerce Sakaryalı da kredi borç batağında. Türkiye genelinde de 4,5 milyon vatandaşımız kredi kartına borçlu ve icralık. İYİ Parti iktidar olduğunda ödeyemeyecek durumda olanların kredili borçlarını sileceğiz. Diğerlerinin de yüzde 80’ini silip yüzde 20’sini yapılandıracağız. Sakaryalı hemşerilerimin de kendilerini borç batağına saplayan iktidara sandıkta hesap soracağından hiç şüphem yok” dedi.

FINDIĞA SAHİP ÇIKACAĞIZ

Sakarya’nın en önemli tarım gelirleri olan fındığın İYİ Parti para edeceğini, fındık üretmekten vazgeçen çiftçilerin yeniden üreteceğini söyleyen Akşener, “16 yıl önce dünya fındık üretiminin yüzde 80’ini tek başına karşılayan ülkemiz, toplam üretiminin yüzde 90’ını ihraç ederdi. Geri kalan yüzde 10 fındık bize yettiği gibi stok fazlası fındıklar ‘Yerli Malı Haftası’nda çocuklarımıza dağıtılırdı. Türkiye ile özdeşleşen fındığımız taban fiyat yüzünden değersizleştirildi. Özel sektör altında ezilen çiftçimizin fındığı elinde kaldı. İYİ Parti iktidar olduğunda devlet olarak fındığımıza sahip çıkacağız. Sakaryalı çiftçilerimizin tarlaları yeniden fındık bahçesine dönecek.”

HAFİF RAYLI SİSTEM YAPILACAK

TÜVASAŞ gibi dünyaya vagon üreten bir fabrikaya sahip olmasına rağmen Sakarya’da hala hafif raylı sistem ulaşıma geçilemediğini, iktidarın söz verdiği halde Sakarya’da ulaşım vaatlerini yerine getirmediğini belirten Akşener, “Şehrin giriş- çıkışlarındaki altyapı problemleri Sakarya’ya yakışmıyor. Söz verdikleri halde şehir merkezi ve Karasu Limanı’nı birbirine bağlayan demir yolu projesini de yıllardır hayata geçiremediler. İYİ Parti iktidarıyla Sakarya’nın kara ve demiryolu ulaşımındaki tüm projeler hayata geçirilecek. Sakaryalı hemşerilerimin özlemle beklediği hafif raylı sistem hayalini de biz gerçekleştireceğiz.”

ŞEHİR HASTANESİ YANLIŞ PROJEDİR

Sağlıkta devrim yaptık diyen AKP’nin yanlış olmasına rağmen Sakarya’ya da şehir hastanesi yapmak istediğini sözlerine ekleyen Akşener, “İnsanları müşteri gibi gören, ulaşımı uzak şehir hastaneleri projesi başlar başlamaz ne kadar hatalı proje olduğu ortaya çıktı. Sakarya’da henüz yapımına başlanmayan şehir hastanesi projesini iktidar olduğumuzda iptal edeceğiz. Halkın kolay ulaşabileceği, müşteri gibi değil hasta gibi karşılandığı temiz ve tam donanımlı hastaneler inşa edeceğiz. Devletin bürokratik işlemler yüzünden yurtdışından getiremediği ilaçlar nedeniyle mağdur olan hastalarımız da üzülmesin. İYİ Parti iktidarıyla kimse ilaç beklerken ölüme mahkum edilmeyecek. Sizlere söz veriyorum, İYİ Parti ile Türkiye çok iyi olacak” dedi.

Editör: TE Bilişim