AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker beraberinde AK parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli, AK Parti Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu, İl Başkanı Fevzi Kılıç, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar ve AK Parti İlçe Başkanı Osman Çelik’le birlikte Halk Eğitim Kurs Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdikten sonra kahve toplantısında mahalle sakinleriyle bir araya geldi.

Demek Ki Doğru Yoldayız

Kahve toplantısında söz alan ve konuşmasına İmam-ı Şafii’nin kısasını anlatarak başlayan Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar “İmam-ı Şafii’ye sormuşlar; Fitne zamanında Hakkı tutanları nasıl anlarız?” İmam Şafii demiş ki; “Düşmanın oklarını takip ediniz, o sizi Hak ehline götürür. Biz de hem içeride hem de dışarıda bu sisteme karşı çıkanların oklarına bakıyoruz ve diyoruz ki EVET biz doğru yoldayız” diye konuştu.

Bu Sisteme Karşı Çıkanlar Belli

Yeni sisteme kimlerin karşı çıktığının iyi okunması ve anlaşılması gerektiğini dile getiren Alemdar, “Önce şuna bakacağız, bu sisteme kim karşı? PKK, FETÖ, DHKP-C, YPG karşı. Ülkeyi kan gölüne çevirenler buna karşı. Avrupa karşı. Amerika karşı. Demek ki doğru yoldayız. Yolumuza devam edeceğiz. 16 Nisan’da kullanacağımız oylarla 17 Nisan sabahı bütün Avrupa tokat yemiş olacak. Sizin, bizim, büyüklerimizin yaşadığını çocuklarımız torunlarımız yaşasın istemiyoruz. Biz artık bu coğrafyaya adalet gelsin istiyoruz. Anayasa değişikliği ne kadar yüksek oranla geçerse; Trump’a, Merkel’e de o kadar büyük bir ders vermiş olacağız. Bu sebeple tüm vatandaşlarımızdan istirhamımız; geleceğimizi oylayacağımız 16 Nisan günü sandıklara gitmeleri ve oylarını kullanmaları.” diye konuştu.

Hakikat Ellerimizde Vücut Bulacak

Süreçle ilgili vatandaşları bilgilendiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker; adım adım, yavaş yavaş yürüyerek mesafe kat edilemeyeceğini hedefe koşarak gidilmesi gerektiğini belirterek “Her şey sistemle alakalı. 16 Nisan’da bu sistemi değiştirmek için önümüzde bir imkân var. Bu sistemi değiştireceğiz ama bir kısmını. Adım adım, yavaş yavaş yürüyerek mesafe kat edemeyiz. Koşarak gideceğiz. İnsan cenneti; dünyada akıl ile yürüyerek inşa eder. Öbür türlü bizim Kürt masalları var. Mirza Muhammed masallarında anlatırlar: Geceleyin birden sabaha kadar şehrin bilmem kaç köşke, kasra, saraya periler cinler gelir sarayı tamamlarlar. Bu böyle bir şey değil biz masaldan bahsetmiyoruz. Biz hakikatten bahsediyoruz. Hakikat bizim ellerimizde vücut bulacak. Önümüzde bir sistem var, bir anayasa var. Biz tercihimizi doğru ve akıllıca yaparsak ve bunu değiştirirsek bu bize iyilik getirir. Bunu yapmazsak ne olur? 15 yılda 20 yılda bütün toplum bunun ihtiyacını anlayıncaya kadar zaman kaybetmiş olacağız.” dedi.

Editör: TE Bilişim