Son yıllarda dışarıdan da yoğun göç alan Orta Mahalleli vatandaşların en büyük şikayetleri yağmurda göle dönen yollar, kırık dökük kaldırımlar ve 18 uygulamasındaki haksızlıklardı.

YAZIKLAR OLSUN!

Ziyaretler sırasında bir vatandaş Kazan'ın yanına gelerek 18 uygulamalarına tepki gösterdi ve şöyle söyledi :

“Çare arıyorum. Böyle bir adaletsizlik olur mu? Bakın şu tarla 13 buçuk dönüm. Benim  toprağımdır orası. Belediye el koydu,18 uygulaması dedi, 13 buçuk dönüm yerden bana 3 buçuk dönüm yer bıraktılar. Şikayet etmediğim yer kalmadı. Böyle adaletsizlik olur mu? Başkan olduğunuzda bu haksızlığa son verin” diyerek Zafer Kazan'dan yardım istedi.

KAPALI KUTUYU AÇACAĞIZ

Vatandaşlar ile hem sohbet eden hem de sıkıntılarını dinleyen Zafer Kazan: “31 Marttan sonra talana, ranta son vereceğiz. 18 uygulamaları ile vatandaşın elinden alınan yerlerin hepsini inceleyeceğiz ve neler yapabileceğimize bakacağız. Şu an belediye tam bir kapalı kutu. Ancak yönetime geldiğimizde hepsini göreceğiz ve değerlendireceğiz. O kapalı kutuyu halkımıza açacağız. Aldığımız tüm kararları internet sitemizden ilan edeceğiz. Bizim zamanımızda vatandaşlarımız, belediye ne yapıyor hepsini bilecek.”dedi.

ÇİM SAHA İSTEDİLER

Vatandaşların özellikle çocukların yoğun ilgisi ile ziyaretine devam eden Zafer Kazan, futbol antrenmanı yapan çocukların yanına giderek bir süre onlarla ve aileleri ile sohbet etti.

“Çocuklarımız yağmurda, çamur içinde spor yapmaya çalışıyorlar. Hatta bu yüzden çocuklarımızı göndermek bile istemiyoruz. Bugün hava güneşli evet, çocuklarımız rahat rahat oynuyor. Siz bir de azıcık yağmur yağdığında gelin görün burayı. Belediyeden defalarca bu alanı çimlendirmesini istedik ama talebimize cevap veren olmadı. Bir belediyenin, çocuklarına spor alanı yapması çok mu zor? Yeni bir alan yapmasını geçtik bari bu sahamızı çim yapsınlar ona da razıyız. Lütfen başkan olduğunuzda sahamızı da çim saha olarak mahallemize kazandırın.”diyen veliler Kazan’dan çim saha istediler.

Editör: TE Bilişim