Salih Şeker, mahallenin en önemli sorunlarından birinin ulaşım olduğunu belirterek, “Mahalleden bağlı olduğumuz ilçeye 2 saatte bir araç var. Yoksa Adapazarı’na gidip, başka bir araca binmek zorundayız. Bu sorunları çözmek için aday oldum” diyor.

Serdivan Orta Mahalle Muhtar Adayı Salih Şeker, adaylık sürecini, mahallenin sorunların, hedef ve projelerini gazetemize anlattı.

Salih Şeker, niçin aday olduğunu, ‘Mahallede hizmet bakımından eksikler olduğunu gördük. Mahalle büyüklerimizin de onayını alarak eksikleri çözüme kavuşturmak için aday olduk’  sözleriyle açıkladı.

Mahallede gördüğü eksikleri ve sorunları sıralayan Şeker, “Mahallemizin altyapı ve üstyapı sorunları var. Birçok yerde yollar bozuk, kaldırımlar yok, yağmur suları birikiyor.  Yaşlılar ve çocuklar için tehlike oluşturuyor. Ayrıca okul bölgesinde yaya geçidi yok. Altyapısı olmadığı için internet alınamıyor” dedi.

Mahallede yapılaşmanın hizmetten önde gittiğine işaret eden Şeker, ‘Hizmet yapılaşma hızını yakalayamıyor. İnsanlar ev alıp taşınıyor ama yeterli sosyal imkanların olmadığını görüyor’ dedi. Çocukların sosyalleşebilmesi için yeterli park olmadığını ve mahalleliden bu konuda talep olduğunu ifade eden Şeker, sokaklarda tabela bulunmadığı için karışıklıklar yaşandığını kaydetti. Ulaşım açısından da ciddi problemleri olduğunu dile getiren Şeker,  “Bağlı olduğumuz ilçeye ulaşım sorunumuz var. Serdivan’a giden tek araç var, 2 saatte bir hareket ediyor. Ya da ulaşım için önce çarşıya, sonra Serdivan’a iki araç değiştirmemiz gerekiyor. Örneğin insanların bağlı olduğu kaymakamlıkta işi olduğunda süreç çok uzuyor’ dedi.

Mahallenin sağlık hizmetine ulaşmakta da sorun yaşadığını anlatan Şeker, mahallede bir sağlık ocağı olmadığını, Köprübaşı Mahallesi’ndeki Sağlık Ocağını 3 mahallenin ortak kullandığını, bu nedenle de yetersiz kaldığını kaydetti. Bir bölümü tarım bölgesi olan mahallenin bu kesiminde su kanallarının temizlenmesinde problem yaşandığını, yolların da çok bozuk olduğunu vurguladı.

İLETİŞİMSİZLİK ORTADAN KALKACAK

Şeker, mahallenin hizmet alabilmesi için öncelikle sorunları zamanında ve doğru şekilde iletecek merci olan muhtarın çalışması gerektiğini belirterek, “Şu anda bu konuda bir sıkıntı yaşanıyor. Biz bu iletişimsizliği ortadan kaldıracağız. Mahalleli ile iç içe olup mahallenin sorunları ile ilgileneceğiz. Mahalleye hizmet getirmek için sesimizi duyuracağız’ diye konuştu.

Mahallenin bir semt pazarına ihtiyacı olduğunu, bunun için bir çalışma yaptıklarını anlatan Şeker, ‘Devlet kurumları ile görüşüp, eksiklerin giderilmesi için çalışma yapacağız. Mahalledeki okul yetkilileriyle de koordineli çalışacağız. Sosyal yardımlaşma konusunda ihtiyaç sahiplerinin doğru tespit edip, yardımların adreslere ulaşıp ulaşmadığının takipçisi olacağım. Ayrıca gönüllülük esaslı bir yardımlaşma projesi de geliştireceğiz’ dedi.

Şeker, seçim süreciyle ilgili olarak da şunları kaydetti:
“Azaları her bölgeden sevilen ve saygın kişiler arasından mahallede ki bütün etnik kökenleri temsil edecek şekilde seçtik. Azalarla sürekli iletişim halindeyiz. İnsanlar öncelikle muhtar adayını görmek istediği için bütün ziyaretleri bizzat gerçekleştiriyorum. El broşürleri hazırlatıp dağıttık. Mahalleyi 15 yıldır aynı muhtar yönetiyor. İnsanlar değişim istiyor. Genç bir aday olarak mahalleye yeni bir soluk getirmek için aday oldum. Öteki adaylara da başarılar diliyorum. Sonuçta herkes mahallenin insanı. Seçimlerden sonra da bugüne kadar olduğu gibi dostluğumuz devam edecek. İnsanlar bize çok iyi destek verdi. İnanıyoruz ki biz seçimi kazanıp mahallemize en iyi hizmeti vereceğiz.

 Salih Şeker 1984 Serdivan Orta Mahalle Doğumlu. Evli ve 2 çocuk babası. Lise mezunu zirai ticaret ile uğraşıyor.

Editör: TE Bilişim