Yahyalar Mahallesi Muhtar Adayı Fikret İn adaylık sürecini, mahallenin sorunlarını, çözüm planlarını, hedef ve projelerini gazetemize anlattı.

Fikret İn aday olma kararıyla ilgili, ‘’Daha önce de mahallemizde muhtarlığa aday oldum. Seçimlerde 2 defa ikinci oldum. Mevcut muhtara bir önceki seçim döneminde destek verdik. Mevcut muhtar yeni dönem aday olmadığı için mahallemize hizmet vermek adına aday oldum.’’ Dedi.

Mahallenin sorunlarını ve çözüm planlarını anlatan Fikret İn şu ifadeleri kullandı: ‘’ Mahallemizin Karaosman İlköğretim Okulu önünd ki muhtarlık binası hizmet vermesi gereken saatlerde genelde kapalı oluyor. Bizler eğer seçilirsek muhtarlık binamızda hizmet vereceğimize söz veriyoruz.  Depremden sonra mahallemizin yollarına döşenen kilitli parke taşlarından insanlar şikayetçi. Yollar birçok yerde çökmüş durumda. Arabalar ve bisikletler yolda ilerlemekte güçlük çekiyor. Bu yolların düzenlenmesi gerekirse asfaltlanması için gerekli çalışmaları yapacağız. Ayrıca caddelerimizde çevre düzenlemesine ihtiyacı var. Mahallemizin merkezi olan Ankara ve Çeşme Meydanı Caddelerinde hem ticaretin hareketlenmesi hem de insanların güvenle sokağa çıkabilmeleri için gerekli çevre ve aydınlatma düzenlemesi için belediyemize birebir başvuruda bulunacağıma ve bu konunun takipçisi olacağıma söz veriyorum. Mahallemiz sınırlarında çocuklarımızın eğleneceği, insanların sosyalleşebileceği parklarımız yok. İçinde fitness ekipmanlarının da olduğu modern bir parkın yapılması için de gerekli çalışmaları yapacağız.’

Muhtarlık için planlarından bahsederken öncelikle mahalle kültürünü mahalleye geri kazandırmak istediğini ifade eden İn, ‘Her yıl ramazan ayında Karaosman İlköğretim Okulu önünde iftar programı vermeyi planlıyoruz. Mahalle kültürünü yeniden oluşturmak, insanları bir araya getirmek ve mahalleye değer katmış, mahalleden çıkmış önemli değerleri insanlara tanıtabilmek için geleneksel olarak bu iftarları düzenlemek istiyoruz. Ayrıca mahalle de Muhtarlık Whatsapp iletişim Hattı oluşturacağız. İnsanlar 7/24 istedikleri yerden ihtiyaç ve şikayetleri için bize ulaşabilecekler. Muhtarlık bünyesinde mahalle kan bilgi haritası da oluşturma planımız var.  Muhtarlık bünyesinde gönüllülerden toplanan kan grubu bilgileri ile ihtiyaç halinde muhtarlığımızdan bu bilgileri ihtiyaç sahipleriyle paylaşacağız’’ dedi.

Seçim çalışmaları ile ilgili de konuşan İn, ‘’ Azaları siyasi görüş gözetmeksizin, mahalle için çalışmak isteyen mahallenin saygın ve sevilen insanlar arasından seçtim. Plan ve projelerimizi anlattığımız broşürler hazırlattık. Broşürleri eşimle birlikte gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerde bizzat dağıttım. Ziyaretlerimizde mahalleli mahalle sorunlarına hakim olduğumuzu gördükçe ve mahalle için yapmak istediğimiz projeleri anlattıkça insanlar bize desteklerini dile getirdiler. Bu anlamda ziyaretlerimizde olumlu geri dönüşler alıyoruz.  Hepimiz Aynı mahallenin insanlarıyız. Bu bir hizmet yarışıdır. Kendini en iyi ifade edenin kazanmasını, sonucun Yahyalar Mahallesi için iyi olmasını temenni ediyorum. Diğer aday arkadaşlara başarılar diliyorum’ diye konuştu.

Fikren İn 55 yaşında ve Yahyalar Mahallesi Doğumlu. Evli ve 2 çocuk babası. Uzun yıllar Ankara Caddesi’nde esnaflık yapmış, emekli….

Editör: TE Bilişim