Çeroğlu; " Bugün;olaydan birkaç gün önce Madımak Oteli’nin çevresine parke taşlarının bırakıldığı ve yine bugün dönemin belediye başkanının katliam sırasında ''gazanız mübarek olsun''diyerek adeta katliama teşvik ettiği gündür.Hatta bugün güvenlik güçlerinin devlet yetkilileri tarafından olay yerinegönderilmediği katliamcılarla kol kola hareket ettiği gündür.


Bu nedenle ''Sivas Madımak Otel katliamını yapanları,göz yumanları, uzun süren yargılamalar sırasında küçük cezalar alanları ve göz yuman mevcut iktidarın milletvekili,bakan hatta Anayasa mahkemesi üyesi yapılarak ödüllendirilmelerini tarih asla unutmayacaktır.


Unutulmayacaktır ve biliyoruz ki ;Sivas katliamının sorumluları bulunup cezalandırılmadığı sürece ülkemize adalet gelmeyecektir.Düşündüğümüzde kaybettiğimiz 35 can,onların içi yanan aileleri ama en önemlisi de yanan insanlıktır.Ayrımcı politikalarla iç siyasette güç kazanmayı hedefleyen yönetim anlayışının hatalardan geri dönmesi,içeride ve dışarıda çatışmaları derinleştiren politikalardan vazgeçilmelidir.


26 yıl önce Madımak’ta yanan canların ateşi içimizde yanmaya hala devam ediyor.Yeniden içimiz acıyarak andığımız bu yıl dönümde sorumluların bulunup yargı önünde hesap vermesini diliyorum. Demokrasi ve insan hakları mücadelesinin kazanılması temennisiyle bu insanlık düşmanı gericiliği ve ırkçılığı bir kez daha lanetliyorum.Hayatları boyunca insanları dini,dili,ırkına bakmadan insanlık ve demokrasi mücadelesi veren kaybettiğimiz canları hüzünlü bir yürekle,saygıyla anıyorum" dedi.

Editör: TE Bilişim