AK Parti İl Kadın Kolları’nın Kaynarca’da düzenlediği programda konuşan Başkan Toçoğlu, “Gittiğimiz her yerde milletimizin kararını verdiğini görüyoruz. Teşkilatlarımızın bu canlılığı inşallah 16 Nisan’da da ülkemizin önünü açacaktır ve geri dönülmemek üzere ülkemizin kaderini çizecektir. Biz ülkemizin geleceğini kurtarmak istiyoruz” derken Milletvekili Yavuz ise; “Evet diyerek krizli, kaoslu günleri tarihin tozlu sayfalarına göndereceğiz” dedi. Kılıç, AK Parti’nin bir düşünce, iyilik ve birlik hareketi olduğunu söyledi.

 

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti İl Kadın Kolları tarafından Kaynarca’da düzenlenen programa katıldı. Programda AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, AK Parti Sakarya İl Başkanı Fevzi Kılıç, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Zehra Hatipoğlu, Kaynarca Belediye Başkanı Zeynur Özel, AK Parti Kaynarca İlçe Başkanı Murat Kefli, AK Parti Kaynarca Kadın Kolları Başkanı Hatice Kara, Büyükşehir ve SASKİ bürokratları ile çok sayıda partili kadın bulundu.

 

Prangalardan kurtulmak için evet

Programın selamlama konuşmasını yapan AK Parti Kaynarca Kadın Kolları Başkanı Hatice Kara, “En güzel işler evet ile başlar. Kaynarca Kadın Kolları olarak 16 Nisan’a kadar eveti anlatmak için ev ve çocuklarımızdan feragat ediyoruz. Aydınlık yarınlara ulaşan bir Türkiye için, ülke hazinemizden kayıpların son bulması için, içeride ve dışarıda daha güçlü olabilmek için, asil Türk milletinin prangalarından kurtulması için, gençlerin söz sahibi olması için, gelecek kaygısı olmayan bir ülkeyi çocuklarımıza bırakmak için ve Sayın Cumhurbaşkanımıza söz verdiğimiz için kararımız net oyumuz evet” diye konuştu.

 

AK Parti ile sayısız yatırım

Kaynarca olarak girdikleri bütün seçimlerde ilk üçte olduklarını ve bunun bayanların sayesinde olduğunu söyleyen Kaynarca Belediye Başkanı Zeynur Özel, “Beraber çok daha güzel işler yapacağız. Sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır. AK Parti’den önce maaşları ödeyemiyorduk, bugün sayısız yatırım yaptık. Sapanca’dan suyumuz geldi, 2 Organize Sanayi Bölgemiz var. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu, 70 kilometreden bizlere temiz su getirdi. Bunun için kendisine teşekkür ediyorum. İnşallah grup yollarımız da yapılacak. 2017 yatırım programına ilçemize doğalgaz yapımı da alındı o da geliyor. Daha güzel daha mutlu bir Türkiye için 17 Nisan’da evet ile uyanacağız inşallah” ifadelerini kullandı.

 

Söz halkta olacak

AK Parti Kaynarca İlçe Başkanı Murat Kefli; “Bugüne kadar girmiş olduğumuz bütün seçimlerde sizlerin eşinizden, işinizden, çocuğunuzdan ayrı bu gönül hareketine vermiş olduğunuz destekle açık ara birinci olduk. 16 Nisan’da önümüzde Türkiye tarihinin dönüm noktası olan bir referandum ile karşı karşıyayız. Bu hükümet sistemimizi değiştirecek referandumla hükümetleri ve Cumhurbaşkanını halkımız belirleyecek. 16 Nisan’da verilecek oylarla evlatlarımıza güzel bir gelecek bırakacak ve tarihe geçeceğiz inşallah.”

 

Sözümüzde duracağız

AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Zehra Hatipoğlu; “16 Mart’ta Sayın Cumhurbaşkanımızı Sakarya’da ağırladık. Cumhurbaşkanımıza 17 Nisan sabahında sizlere tarih yazacağımız bir hediye vereceğiz dedik. AK Parti öncesinde sadece seçme ve seçilme hakkımız vardı. Ama şu anda çok fazla hak kazanmış durumdayız Elhamdülillah. Evet için herkesi ikna etmemiz lazım. Devletimizin istikrarlı geleceğe sahip olması gerekiyor. Cumhurbaşkanımız verdiği sözlerde durdu. Bizde sözümüzde duracağız ve 17 Nisan sabahında sandıkları patlatacağız. Evlatlarına, eşlerine sahip çıkan kadınlarımız şimdi de vatanına sahip çıkacak.”

 

Ülkemizin önü açılacak

Organizasyonu düzenleyen herkese teşekkür ederek konuşmalarına başlayan Başkan Toçoğlu, “Gittiğimiz her yerde milletimizin kararını verdiğini görüyoruz. Teşkilatlarımızın bu canlılığı inşallah 16 Nisan’da da ülkemizin önünü açacaktır ve geri dönülmemek üzere ülkemizin kaderini çizecektir. Şu anda iktidardayız hepimiz işimizin başındayız ve ülkemizi idare ediyoruz. Biz ülkemizin geleceğini kurtarmak istiyoruz. İstikrarlı ve güçlü bir yönetimle ülkemiz yönetilsin istiyoruz. Bu riski ortadan kaldırmak istiyoruz. Bir daha koalisyon olmasın, istikrarsızlık olmasın, ülkemizin önü açılsın istiyoruz. Onun için karşınızdayız. Ben yeni sistemi çok kolay bir şekilde tanımlıyorum. Yeni sistem Belediye Başkanlığı sistemine çok benziyor. Hükümet sistemimiz buna benzeyecek. Kime oy vereceğimizi bileceğiz. Cumhurbaşkanı hükümetini kurup ertesi gün işe başlayacak. İnşallah halk oylaması sonucu ülkemiz daha güzel yarınlara uyanacaktır” şeklinde konuştu.

 

İpin ucu halka geçiyor

AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz; “Her gittiğimiz yerde niye evet dememiz gerektiğini anlatmaya çalışıyoruz. Kadınlarımız bu işi çok güzel çözmüş. Bir gün önce Ferizli’de bir markete girdim ‘Teyzecim ben AK Parti milletvekiliyim evet diyeceğiz değil mi?’ dedim. ‘Ben AK Parti anlamam Recep Tayyip Erdoğan evet diyecek ondan evet diyorum’ dedi teyze. Batılılar eskisi gibi hükümet kurup yıkamayacakları için korkuyorlar. İpin ucu onların elinden halka geçiyor ondan korkuyorlar. Evet dersek eski hastane kuyrukları olmayacak ama hayır dersek tekrar o kuyruklara döneceğiz. Türkiye düşmanları kuyruklarda canımız çıksın istiyorlar. Biz evet diyerek bir daha geri gelmemek üzere krizli, kaoslu günleri tarihin tozlu sayfalarına göndereceğiz.”

 

Kadınlarımız vatanlarını sahipleniyor

Hep beraber bir mücadele içerisinde olduklarını vurgulayan AK Parti Sakarya İl Başkanı Fevzi Kılıç, “Gençlik kollarımız, kadın kollarımız, ana kademe, milletvekillerimiz, belediyelerimiz, bakanlarımız, başbakanımız, cumhurbaşkanımız ile birlikte çalışıyoruz. AK Parti bir düşünce, iyilik ve birlik hareketidir. Dünyanın neresinde bir insan varsa Recep Tayyip Erdoğan konuşurken; Sayın Cumhurbaşkanımızın gözünün içine bakıyor. Böyle bir liderin altında siyaset yapmak gurur verici. Her gittiğimiz yerde bir emek ve heyecan var. Bu ülkede asker ve yargı darbeleri oldu. Bu sandıkta darbeyi kadınlarımız yapacak. Kadınlarımızda inanılmaz bir heyecan var. En ön safta olan kadınlarımız bu referandum için daha heyecanlı. Gençlerimizi, ana kadememizi, belediyelerimizi de motive ediyorlar. Sanırım bu sistemi çok sahiplendiler. Evlatlarını sahiplenir gibi vatanlarını sahipleniyorlar. Bu analık duygusunun bir tezahürüdür” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim