Pazar ziyaretleri

İYİ Parti Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cihan Kolip, önceki gün Adapazarı merkezde Katlıpazar esnafını ziyaret etti. Alışveriş yapan vatandaşlarla konuştu. Bugün ise Geyve pazaryerinde gezilerine devam etti. Vatandaşlar fiyatların ateş pahası olduğunu ifade ederken, cok ciddi sıkıntılar yaşadıklarını anlattılar.

Sakarya’da tarımı bitirdiler

Sakarya gibi, sebze, meyve üretim potansiyeli de çok fazla olan bir şehirde fiyatların bu kadar yüksek oluşunun hiçbir haklı izahı olmadığını savunan Uzm.Dr. Cihan Kolip, “Adeta ne ekerseniz ekin yetişen bu verimli topraklarımızı önce bir bir sanayiye veya imara açtılar. Taırm politikalarındaki Hükümetin yetersizliklerine, Büyükşehir Belediyesi’nin de ilgisizliği ve ötelemişliği eklenince Sakarya’da tarımı adeta bitirdiler. Bugün çarşının, pazarın alev alev yanmasının tek sorumlusu sadece iktidar değil, çeyrek asırdır Sakarya’yı yöneten, yönetim anlayışıdır.” Diye konuştu.

Ne yüzle yeni vaatler veriyorlar?

Uzm.Dr. Cihan Kolip, Büyükşehir Belediyelerinin tarım politikaları ile o şehirde ciddi projeleri hayata geçirme yetkilerinin olduğunu hatırlatarak, “Şimdi tekrar vaat dönemi başladı. Sakarya’yı tarım kenti yapma vaatleri havada uçuşuyor. Hani bir söz vardır. ‘Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır’ diye. Aynı şekilde ‘Yapamadıkları da yapamayacaklarının teminatıdır.’ Çünkü aynı yönetim anlayışının farklı figürleriler. Vatandaş da haklı olarak isyan ediyor; ‘25 senedir yapamadığınızı bundan sonra mı yapacaksınız? Üstelik iktidar ve tüm imkanlar sizdeyken hiçbir şey yapamadınız. Şimdi ne yüzle yeni vaatler veriyorlar’ diye. Ben hemşehrilerimi sonuna kadar haklı buluyorum” dedi.

Sakarya Büyükşehrin tarım politikası Türkiye’ye örnek olacak

Sakarya’nın fındık ve mısırın haricinde tarım ürünlerinde katma değeri yüksek önemli bir ürün yetiştirme gamı olduğuna da işaret eden Uzm. Dr. Kolip, “Öncelikle elimizdeki ürünleri daha verimli nasıl yetiştirebilirizin yollarını arayacağız. Bunlar belli. Sonrasında sebze ve meyve üretiminin artırılması ile ilgili çok ciddi projelerimiz olacak. Süs Bitkiciliği gibi alanlardaki üstünlüklerimize daha fazla önem vereceğiz. Toprak analizleri, sulama sistemleri, toprak bütünleştirmesi, bilinçli gübreleme, seracılık ve daha bir çok konudaki projelerimiz Türkiye’ye örnek olacak. Ülke nüfusunun yaklaşık 3’te 1’i olan, 25 milyonluk bir pazarın tam ortasında olan Sakarya’nın tarımsal üretim gücünden şehre büyük katkılar sağlayacağız.” Şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim