Saadet Partisi Sakarya İl Kadın Kolları, Birleşmiş Milletler (BM) Gıda ve Tarım Günü nedeniyle kamuoyunun bilinçlendirilmesi, gıda kayıp ve israflarının azaltılması, gıda güvenliğinin sağlanması açısından farkındalık oluşturmak için Gar Meydanı’nda basın açıklaması düzenledi. Yerli gıda ürünlerine dikkat çeken eylemde; yerli gıda kullanımına dikkat çekildi.

BUĞDAY VE SAMAN DAHİ İTHAL

Basın açıklamasını Saadet Partisi Sakarya İl Kadın Kolları Başkanı Ayşegül Şahin yaptı. Şahin, Türkiye’nin 2017 yılında gerçekleştirdiği toplam tarım ürünleri ithalatının yaklaşık 5 milyar doları bulduğunu söyleyerek, “Tarımsal alanda dünyada kendi kendine yeten nadir ülkelerden biriyiz. Maalesef ette, pirinçte, mercimekte, nohutta, limonda, pancarda ve nihayet buğday ve samanda dahi ithalatçı konuma düşürüldük. Görülüyor ki, hükümet de diğer Güney ülkeleri gibi Kuzey ülkelerinin pazarı konumlandırmasına razı olan politikaları sürdürmektedir. Biz istiyoruz ki, İtalyalı, Fransalı çiftçi bizden kazanacağına kendi çiftçimiz kazansın. Gıda sektöründe kendimize yetiyorken, dışa bağımlı olmanın bir anlamı yok” ifadelerini kullandı.

1 MİLYONDAN FAZLA YURTTAŞ AÇLIK SINIRI ALTINDA

Yetersiz beslenen bir neslin yetiştiğini belirten Şahin, “Ülkemizde yıllardan beri var olan yetersiz ve dengesiz beslenme sorunu, adaletsiz gelir dağılımı temelinde gün geçtikçe derinleşmekte. Nüfusumuzun yarısı yoksulluk sınırı altında. 1 milyondan fazla yurttaşımızın da açlık sınırı altında yaşadığı göz önüne alınırsa, açlık ve yetersiz beslenmeyi ülke olarak ne kadar derinden yaşadığımız ortaya çıkacaktır” diyerek gelir adaletsizliğine değindi.

Editör: TE Bilişim