Karasu Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Raşit Eryılmaz, meclis üyeleri Adem Filifidanoğlu, Turan İmamoğlu, Osman Suiçmez, Mehmet Yazıcı, Leman Yanmaz, Kadir Aslan, Yakup Ayar ve Turgut Gök ortaklaşa bir basın açıklaması yaptı. Belediye meclisinde encümen seçimi için alınan grup kararına uyulmaması nedeniyle belediye tarafından, ‘Toplantıyı terk ettiler’ şeklinde servis edilen habere tepki gösteren meclis üyeleri Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu’nu topa tuttu. İşte o açıklama;

KARAR

“Parti tüzüğümüze göre her meclis toplantısı öncesinde parti içinde meclis grup toplantısı yapılmaktadır. İspiroğlu bu 35 toplantıdan sadece 5-6 tanesine katılım sağladı.Bugüne kadar gerçekleşen meclis grup toplantılarında alınan kararlar meclis üyeleri tarafından mecliste aynı yönde uygulanmıştır. 4 Nisan’da gerçekleştirilen meclis grup toplantısında encümene 2 üye seçimiyle ilgili oylama yapıldı. Kadir Arslan ve Mehmet Turan İmamoğlu için karar alındı”

HİÇE SAYILDI

“5 Nisan’da yapılan meclis toplantısında Arslan ve İmamoğlu aday gösterildi. Ancak İspiroğlu bazı AK Partililer ve MHP ile anlaşarak grup kararını bozmuş, Zehra Abanoz’u aday gösterdi. MHP grubundan Selver Özdemir aday yapıldı. Uyarımıza rağmen İspiroğlu grup kararını yok saydı. Abanoz 16, Özdemir 15, Arslan ve İmamoğlu 10 oy aldı. AK Parti tüzüğü ve kurumsal kimliği hiçe sayılarak meclis işletilmeye çalışılmıştır”

YANILTTILAR

“Meclis toplantısı devam ederken alelacele belediye başkanlığı tarafından basına servis edilen “seçilemedikleri için meclisi terk ettiler” şeklindeki haberler yalan ve iftiradır. Eğer kastedildiği gibi olsaydı seçilemeyen iki aday arkadaşımız meclisi terk ederdi, ancak yukarıda da ifade edildiği üzere grup kararının aksine karar alındığı için meclis salonu bu sebeple terk edilmiştir” 

Editör: TE Bilişim