“Karadeniz kenarı turizm merkezi olacak”

İYİ Parti Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Uzm. Dr. Cihan Kolip, Kaynarca-Karasu-Kocaali hattı boyunca, Türkiye’nin en büyük günübirlik veya kongre turizm merkezi yapmayı planladıklarını ifade ederek, “2 saatlik ulaşımla Türkiye nüfusunun 3’te birinin ulaşabildiği bir nokta olan Sakarya’nın Karadeniz kıyısında yapacağımız turizm şeridinin çok ilgi görmesini bekliyoruz.” diye konuştu.

Alternatif turizm

İYİ Parti Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Uzm. Dr. Cihan Kolip, Kocaali ve Kaynarca’da ziyaretlerine devam etti. Vatandaşlarla bol bol sohbet eden Uzm. Dr. Cihan Kolip, Kaynarca-Karasu-Kocaali hattı boyunca özel bir projeleri olduğunu ve bu bölgeyi, ağırlıklı olarak Ege ve Akdeniz bölgesindeki uzun süreli konaklama turizmine alternatif bir merkez haline getireceklerini söyledi.

Turizm merkezi

Kaynarca’dan başlayarak, Karasu ve Kocaali’ye kadar Sakarya’nın Karadeniz kıyısında, özellikle günübirlik, kısa süreli konaklamalı ve kongre turizm destinasyonu yapılacaklarını ifade eden Uzm. Dr. Cihan Kolip, “Sakarya, 2 saatlik karayolu ulaşımı ile yaklaşık olarak 25 milyon nüfusun tam ortasında bulunuyor. Bu da demektir ki ülke nüfusunun 3’te 1’ilik bir kısmı, kısa sürede şehrimize ulaşabiliyor. Yoğun iş temposunda insanlarımız, yaz tatilleri haricinde de tatil, dinlenme veya eğlenme ihtiyaçlarını gidermek için yakın yerleri tercih ediyorlar. Ege ve Akdeniz, kısa süreli tatil için, ulaşım zorluğu düşünüldüğünde cazibesini yitiriyor. Böyle bir pazarın tam ortasında olan Sakarya için bu bulunmaz bir fırsat” diye konuştu.

Karadeniz kıyısı

Uzm. Dr. Cihan Kolip, “Kaynarca-Karasu-Kocaali kıyı şeridi boyunca, yürüyüş yolları, konaklama tesisleri, oteller, kamp alanları, karavan turizmi için bölgeler, bisiklet parkurları, alışveriş merkezleri, kafeteryalar gibi tesisler yapılacak. Hediyelik eşya ve yöresel ürünler pazarları düzenlenecek. Dizi ve film sektörlerinin büyük ihtiyacı olan sinema platoları inşa edilecek. Bu bölgeyi kısa süreli tatil ihtiyaçlarını karşılayacak bir numaralı seçenek haline getirmek istiyoruz. Ayrıca, iş dünyasının toplantı, kongre, forumlar, iş görüşmeleri ve kongreler ile ilgili merkezleri de bu alana yapacağız.” Dedi.

Büyük fırsat

Türkiye’nin Ege ve Akdeniz bölgelerine ağırlıklı olarak yabancı turistlerin ilgi gösterdiğini, fiyat politikaları ve metropol şehirlere uzaklığı nedeniyle yerli turistlerin farklı tatil alternatifleri arayışında olduklarını da kaydeden Uzm. Dr. Cihan Kolip, “Bu fırsatı çok kısa bir sürede değerlendirebilirsek, başta İstanbul olmak üzere büyük metropol şehirlere çok yakın bir konumda olan bölgemize, çok ciddi turist çekebiliriz. Bunu başarabilirsek, bölgenin nasıl gelişebileceğini hepimiz tahmin edebiliriz. Bu proje Karadeniz kıyımızı canlandırmakla kalmayıp, ülkemizde büyük bir ihtiyacı da karşılayacak” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim