İşte Karabaş’ın seçim beyannamesinin ana başlıkları:

1. Şehrin en önemli ve öncelikli sorunlarından olan trafik ve otopark sorunları:

a) Akıllı kavşaklar, caddelerin tek yönlü hale getirilmesi, caddelerde araç park etmenin önlenmesi, toplu taşıma hizmetlerinin teşvik edilmesi, raylı sistemin getirilmesi.

b) İlgili kurum ve kuruluşlarla ortak hizmet projeleri oluşturularak bölgesel otoparkların oluşturulması.

2. İmar planları: İmar planlarının uzun vadeli olarak planlanması, bireysel faaliyet taleplerine kamu menfaati olmaması halinde izin verilmemesi, imar planlarının başta sivil toplum kuruluşları olmak üzere halkın isteklerinin dikkate alınarak yapılması.

3. Alt yapı hizmetleri: İçme suyu, yağmur suyu, enerji, doğalgaz iletişim hatlarının tüm bu hizmetlerin önceden planlanarak gerçekleştirilmesi ile hayata geçirilecektir. Alt yapı hizmetlerinde özellikle sivil toplum kuruluşlarının görüş ve desteğinin sağlanması. Özellikle organize sanayi bölgelerinde ortaklaşa projelerin gerçekleştirilmesi.

4. Kentsel dönüşümün özel uzman kadrolardan oluşan komisyonlar aracılığıyla halka iyi anlatılarak çoğunluğun katılımıyla gerçekleştirilmesi sağlanacak.

5. İşsizliğin önlemesi için: sivil toplum kuruluşlarıyla ortak hizmet projeleri oluşturulması. Sanayi kuruluşlarının talepleri doğrultusunda meslek edindirme kursları açılması. Yöresel sanatların yaşatılması için halk eğitim kurslarının çoğaltılması. Üretilen ürünlerin üretici pazarlarının çoğaltılarak ekonomiye katkı sağlaması.

6. Tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi:

a) Hayvancılığın geliştirilmesi için aile işletmeciliğinin kapasitesinin arttırılarak bölgesel mekanlar tespit edilip üreticiye altyapı hizmetlerinde gerekli desteği sağlayarak üretimin arttırılması teşvik edilecektir.

b) Tarımı güçlendirmek için tarım alanlarının korunarak ilgili kuruluşların görüşleri alınarak tohum gübre ilaçlama gibi konularda ortak hizmet projeleri düzenlenerek destek verilmesi, pazarlama ve nakliye konusunda her türlü desteğin sağlanması.

7. Halkla birlikte yönetim: Belediye faaliyetlerinin, başta sivil toplum kuruluşlarının, sanayi, tarım, havyacılık, kültürel ve sosyal toplum kuruluşlarının görüş ve önerileri dikkate alınması. Kent konseyi, gençlik teşkilatı, kadın örgütlenmelerinin ortak paydada buluşarak nihai projelere desteğiyle yönetilmeye özen gösterilecek. Belediye hizmetlerinde gönüllü katılımın sağlanması öncelikli olacak.

8. Turizmin arttırılması için yerel kültür dernekleriyle işbirliği içinde programlar tespit edilerek turistik yerlerin her türlü ihtiyaçları ortak hizmet projeleri ile desteklenecek. Çevreye duyarlı hizmet projeleri desteklenecek.

9. İmar uygulamaları konusunda gerek bölgesel gerekse Adapazarı’nda kentsel dönüşüme hazırlıklı, teşvik edici, parselin büyüklüğü ve ortak parseller teşvik edilerek parsel bazında uygulamalar ön planda tutulacak. Kaçak yapılaşmaya izin verilmeyecek. İnşaat ruhsatlarında, altyapı hizmetlerinde engelliler için gereken projelerin hayata geçirilmesi sağlanacak.

10. Kültürel değerlerin yaşatılabilmesi için ilgili kültürel kuruluşlarla ortak sosyal etkinlikler çoğaltılması ve gerekli destek sağlanacak. Kültürel değerlerin gelecek nesillere aktarılabilmesi için gerekli ortak projeler desteklenecek.

11. Çevrenin korunması için sıfır atık, çöp imha ve geri kazanım tesislerinin ilçeler bazında çoğaltılarak ekonomiye kazandırılması, gerektiğinde ilgili kurum ve kuruluşlarla ortak tesislerin kurulması sağlanacak. Tüketicinin korunması için halkın bilinçlenmesi sağlanacak.

12. Her gün artarak gelişen teknolojiden halkın bilinçli bir şekilde yararlanabilmesi için teknoloji etkinlikleri tertip edilerek üretimin arttırılması, kullanıcıların bilgilendirilmesi sağlanacak.

13. Spor faaliyetlerinin yaşatılması için amatör spor kulüplerine imkanlar dahilinde her türlü destek verilerek sporun sevdirilmesi ve geliştirilmesi sağlanacak.

14.İhtiyaç sahipleri mahalle muhtarları aracılığıyla yerinde tespit edilerek, her türlü ihtiyaçlarının karşılanması için sivil toplum ve yardım kuruluşlarıyla ortak projeler oluşturularak ücretsiz sosyal marketler hayata geçirilecek. Kadın sığınma ve barınma merkezleri yapılarak kimsesiz kadınların barınması ve topluma kazandırılması sağlanacak.

15. Dar gelirli vatandaşlar için ucuz, uzun vadeli taksitlerle ödemeli toplu konut projeleri hayata geçirilecek.

16. Halkın temel gıdası olan ekmeğin ucuz sağlıklı ve ucuz olması için Büyükşehir Belediyesi olarak veya ilgili kuruluşlarla ortaklaşa oluşturulacak proje kapsamında 16 ilçemizde Halk Ekmek üretim tesisleri kurulacak. Halk ekmeğin marketlerde ayrı bir reyonda satılabilmesi için gerekli düzenlemeler yapılacak.

17. Büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarımız tarafından oluşturulacak sosyal marketlerin kayıtlı hak sahiplerine ücretsiz halk ekmek dağıtılacak. Ayrıca bu insanlarımıza indirimli su tarifesi uygulanacak. Evde bakım hizmeti verilen ihtiyaç sahiplerine sosyal marketler aracılığıyla ihtiyaçları temin edilecek.

18. Toplu taşıma hizmetlerinde tüm öğrencilere %50 indirim uygulanacak. Mili Eğitim Bakanlığı ve okul idareleri ile birlikte tespit edilen ihtiyaç sahibi öğrencilerin eğitim giderleri sosyal marketler aracılığıyla temin edilecek.

19. Enflasyonla toplu mücadele amacıyla halkın temel ihtiyaçlarının daha ucuza temin edilmesi için her ilçemizde tanzim satış adıyla ucuzluk marketleri oluşturulabilecek.

20. Kent Konseyleri desteği ile Gençlik Konseyleri oluşturulacak. Geçlerimizin bilinçlenmesi için sosyal halk kıraathaneleri oluşturulacak. Gençlerimizi geleceğe daha iyi hazırlamak ve kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için kültürel ve tarih içerikli kitaplar ücretsiz temin edilecek. Her ilçede ücretsiz etim kursları açılması sağlanacak.

Editör: TE Bilişim