Sakarya KA.DER İl Temsilcisi Songül Kocatepe başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, kadın muhtar adaylarından, Ayşe Uzunoğlu (Erenler Merkez Mahalle muhtar Adayı), Esra Kukul Öçalan (Cumhuriyet Mahallesi muhtar adayı), Elmas Dilbaç Erboğa (Yağcılar Mahallesi muhtar adayı), Ayşe Cellek (Yahyalar Mahallesi muhtar adayı,) Dilek Kocatepe (Semerciler Mahallesi muhtar adayı), Aysın AKYOL (İstiklal Mahallesi muhtar adayı) ve Melahat Üzgün (İkizce Müslim Mahallesi muhtar adayı) katıldı.

İl Temsilcisi Songül Kocatepe, toplantıya ilişkin yaptığı açıklamada, dünyanın her yerinde kadınların eşit yurttaşlık hakkı mücadele verdiğini ve bu amaçla kurulan birçok STK’nın çalışma yaptığını belirterek, KA.DER’in bu kuruluşlardan en önemlisi olduğunu söyledi.

Sakarya ‘da 2018 yılı Nisan ayında faaliyete geçen Sakarya KA.DER Temsilciliğinin bu amaçla; yerel yönetim seçimlerinde aday olmayı düşünen kadın muhtar adayları toplandığını vurgulayan Kocatepe, “Tüm yasal partilere eşit mesafede duran KA.DER; kadınlara yerel yönetim eğitimleri vermek için birçok projenin altına imza atmış ve bugün de Sakarya’da bu eğitimleri başlatabilmek için ilk çalışmalarına başlamıştır” dedi.

Kocatepe, şunları kaydetti:

“Gerek muhtar, gerek belediye başkanı ve gerekse meclis üyesi adayı olsun tüm aday veya aday adayı kadınlarımızı bu “Yerel Yönetim eğitimleri” ne katılmaları için davet ediyoruz. Bu eğitimlerde; Türkiye Kadın Hareketi Tarihi, Toplumsal Cinsiyet, Siyaset Bilimi, Yerel Siyaset ve yerel yönetimler, iletişim, seçim kampanyası gibi dersler verilmektedir. Amacımız kadın temsilinin artırılmasına katkı sunmaktır. Yerel yönetimlere aday olan tüm aday kadınları bekliyoruz.”

Editör: TE Bilişim