Ardından Serdivan ilçe başkanı Nurdan Aygün ve yönetimi ile birlikte Serdivan’da mobilya esnafına ziyaret gerçekleştiren Dikbayır, akşam Ferizli’de iftar ettikten sonra ilçe başkanı Fatih Akgün eşliğinde Ferizli Kusca mahallesinde seçim çalışmalarını sürdürdü.

Vatandaş sohbetlerinde İYİ Parti’nin Türkiye siyasetine katkılarına ve kazanımlarına değinen Ümit Dikbayır,'' Kaç seçimdir Yerli uçak göklerde türü hayali vaatlerle seçmeni kandıran iktidar, bu seçimde işin ciddiyetini anlayınca kesenin ağzını açmak ve soyut siyasi söylemler yerine somut adımlar atmak zorunda kaldı. İYİ Parti kurulunca, önce seçimlere girmemizi engellemek istediler, başaramayınca da İYİ Parti’ye göre vaziyet alarak, yıllardır ihmal ettikleri sorunları çözme gayretine girdiler. Artık, 16 yıldır havalanamayan yerli uçağı göklerde gösterip seçim kazanamayacaklarını bildikleri için, İYİ Parti'nin tüm vaatlerini bir bir yerine getirmeye başladılar. Bakınız 3600 ek gösterge meselesi, taşeron işçilere kadro meselesi, emeklilerin haklarındaki iyileştirmeler İYİ Parti sayesinde gündeme geldi ve iktidar çözüm için adımlar atmak zorunda kaldı. Şimdiye kadar afaki sözlerle idare eden iktidar, emeklilere bayram ikramiyesi vermek zorunda kaldı. Türkiye, iktidar kanadındaki bu değişimi İYİ parti’ye borçludur. Kurulur kurulmaz hayata ve insana dokunan söylemlerimizle iktidarın kendine çeki düzen vermesini sağladık, bunu başardık. Bir de iktidar olduğumuz zaman neleri başaracağımızı düşünün ve sandığa giderken İYİ Parti’nin hakkını verin  '', dedi.

Referandumla birlikte karşı karşıya gelinen sistem değişikliği konusunda da vatandaşı uyaran Ümit Dikbayır, '' BTürkiye iktidardaki bu dönüşümü hali hazırda uyguladığımız demokrasiye ve çok partili parlamenter sisteme borçludur. Demek ki parlamenter sistemde inat etmemiz gerekiyor. Bu demektir ki tek adam, tek parti rejimini ve bu ucube başkanlık sistemini elimizin tersiyle itmemiz gerekiyor. Dolayısıyla bir anlamda da referandumun rövanşı olan bu seçimde, tercihlerimizi parlamenter sistemden yapmamız, parlamenter sistemi savunan partilerin oluşturduğu Millet İttifakına oy vermemiz ülkemizin geleceği adına çok önemlidir '' , sözleriyle seçmeni uyarmayı da ihmal etmedi.

Editör: TE Bilişim