MHP Sakarya Milletvekili M. Levent Bülbül, “Keşke daha fazla belediye alabileceğimiz şekilde olsaydı. Bunu istemeyen namerttir. Ama ‘Ben gölgede kaldım’ diye geri adım atan da namerttir. Sakarya’ya bu görev düştüyse namusuyla şerefiyle yerine getirecektir” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Muhammed Levent Bülbül, MHP Adapazarı İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen Mahalle Temsilcileri İstişare Toplantısına katıldı. Burada konuşan Bülbül, “Cumhur İttifakı senedini çok iyi okumamız lazım. İki sayfadır. Yıllarca mücadele ettik. İlayı Kelimetullah dedik, Nizam-ı Âlem dedik. Bu fikirlerimizin bu senedin içerisinde kalın harflerle yazıldığını, bunun altına imza atanlardan bir tanesinin sayın liderimiz olduğunu ve diğerinin de Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Cumhurbaşkanı olduğunu düşündüğümüzde, Türk Devleti’nin politikasının artık Nizam-ı Âlem ve İlayı Kelimetullah olduğunu gördüğümüzde, hala kalkıp bu yapıya, bu anlayışa kin ve nefret saçıp, kendine milliyetçi diyenlere tekrar tekrar o iki sayfalık yazıyı gözlerine gözlerine sokacağız” ifadelerini kullandı.

2014 SEÇİMLERİNE GÖRE DAĞILDI

Cumhur İttifakı’nda adaylıkların, 2014 seçim sonuçlarına göre Büyükşehirlerde kim nereyi kazanmışsa yine o partinin adayının gösterilmesi suretiyle açıklandığını anlatan Bülbül, şöyle konuştu: “Sakarya’da, Büyükşehir de dâhil olmak üzere belediyeler Milliyetçi Hareket Partisi’nin olsaydı keşke… Ama bizim istediğimiz şeyi onlar da Adana, Mersin, Manisa için de isteyebilirlerdi. Bir veri olması lazım, bu meselenin halli için bir kriter olması gerekiyordu. 2014 yerel seçimlerine göre bir dağılım, bir paylaşım ortaya çıktı ve burada bir pazarlık da yoktu.”

BİZ Mİ PAZARLIK YAPACAĞIZ?

“Genel Başkanımızın masa kurmadığı yerde, kalkıp biz mi pazarlık masası kuracağız arkadaşlar? Değerlendirmelerimizi yaptık, Milliyetçi Hareket Partisi’nin ilgili makamlarıyla da bunları paylaştık. Onlar da karşılıklı olarak görüştüler ve nihayetinde böyle bir tablo çıktı ortaya. Bu tabloda da Milliyetçi Hareket Partisi 3 Büyükşehir’de sahip olduğu 49 belediyenin 49’unda da adayını çıkarttı. Bununla birlikte jest adı altında Sakarya’da Taraklı’da olduğu gibi toplam 140’a yakın belediyede Adalet ve Kalkınma Partisi dedi ki, ‘Ben aday çıkartmıyorum.’ Bu 49 belediyemizin yanı sıra 140’a yakın belediyede Milliyetçi Hareket Partisi aday çıkartmış oldu. Milliyetçi Hareket Partisi, o anlamda da bakıldığı zaman Türkiye geneline bir kaybın içerisinde değil.”

GERİ ADIM ATAN NAMERTTİR

“Daha fazla belediye alabileceğimiz şekilde olsaydı keşke, bunu istemeyen namerttir. Ama şimdi, MHP bir dağ ise ve biz bu dağın her bir köşesinde mevzilenmiş ülkücüler isek ve bu yüce dağın güneş şu an bir yerine vuruyor. Biz biraz gölge tarafında kaldık ama ‘Ben bu gölgede kaldım’ diye milim mevziimi terk etmem. Geri adım atan da namerttir. Sakarya’ya bu görev düştüyse namusuyla şerefiyle yerine getirecektir. Nefsimize zor gelen şeyler olabilir ama biz başından zaten nefsimizi ezerek bu yola çıktık. Yol, uzun bir maraton, 100 metre koşusu değil ki. Yanınıza geliyorlar 200 metre koşucusu, 800 metre koşucusu. Biz 40 kilometre koşacağız, kesiliyor tabi. Sonra diyor ki, ‘Böyle yarış mı olur?’ Yarış uzun. Bu yerel seçimleri bu şekilde geçireceğiz ve İnşallah Cumhur İttifakının muvaffakiyetiyle bu seçim neticelenecek.” 

Editör: TE Bilişim