YENİ BAKANLAR

Buna göre; Adalet Bakanı Abdulhamit Gül (Gaziantep), Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu (Ankara), Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak (İstanbul), Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş (Ordu), Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli (Giresun), Sağlık Bakanı Ahmet Demircan (Samsun) oldu.

KAN DEĞİŞİMİ
Yıldırım, "İsimleri belirlerken kriter ne oldu" sorusu üzerine Yıldırım, "Bu konuşulmaz değişiklik yapılır. Sayın Cumhurbaşkanımıza arz ettik. Gerekli istişareleri yaptık bu gün de değişikliği paylaşıyoruz. Görev yapmış olanlara, görev yapacak olanalar hepsi birbirinden üstün kapasiteli arkadaşalar” dedi. 

Destek karşılıksız

AKP hükümetleri döneminde yalnızca Ayşenur İslam, iki dönem Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olarak toplam 11 ay görev yaptı. Çok partili döneme geçildiğinden beri sağ partilere ciddi destek veren Sakarya, bu desteğin karşılığını bakanlar kurulu oluşturulurken alamadı. 51 yıla tekabül eden sağ parti iktidarların sadece 11 yıllık bölümünde kabinede Sakaryalı bakan yer aldı.

Sol hükümetlerde
3 bakan görev aldı

Sağ iktidarlara bakan vermekte zorlanan Sakarya, çok partili döneme geçildikten sonra yalnızca 106 ay yönetime gelen sosyal demokrat hükümetlere 2 bakan verdi. 40. Ecevit Hükümetinde Hayrettin Uysal Sosyal Güvenlik Bakanı, 42. Ecevit Hükümetinde de Hasan Fehmi Güneş İçişleri Bakanı olarak görev yaptı. Ayrıca, 27. İnönü Hükümetinde Ekrem Alican Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcılığı görevini yürüttü.

Editör: TE Bilişim