Olayı en başından beri takip eden ve işçilerle yönetim arasında arabuluculuk yapmaya çalışan CHP Sakarya İl Başkanı Erdoğan Isır, bu son gelişmeyi gazetemize değerlendirdi.

SADECE SEÇİMDE Mİ?

Bir önceki gün Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun partiyi ziyaretinde de konuyu gündeme getiren ve araştırılmasını rica eden Isır, dün yaşanan gelişmeyle ilgili olarak hiçbir siyasetçinin işçilere sahip çıkmamasından yakındı. Isır, Sakarya’daki tüm sorunların, siyasetçilerin el ele vermesiyle çözülebileceğini söyledi ve “Biz insanlara sadece seçim zamanı mı gideceğiz? ‘Bize oy verin işinizi çözeriz’ mi diyeceğiz? Hayır, Sakarya’da yaşıyorsak her sorunda vatandaşın yanındayız” diye konuştu.

KÖTÜ MÜ OLURDU?

Isır, işçilerin yüzde 10-15 gibi komik ve karşılanabilir zamlar istemesine karşın yönetimin tüm işçileri çıkardığını ifade etti ve şöyle konuştu: “Çıkartılan işçileri geri almayacaklarını açıkladılar. Peki, nasıl yapacaklar? Eleman yetiştirmek çok zor diyorlar. Büyüklerimiz niye devreye giremiyor? O fabrika 10 gün kapalı kaldı. 10 günde o fabrikanın zararı ne kadar? 20 kişiye 50 lira zam vereceklerine işçilerimizin hepsine, 40 kişiye 200’er lira zam vermiş olsalardı, o işçilerin de gönlü olsaydı da seve seve çalışsaydı kötü mü olurdu?”

Editör: TE Bilişim