Isır, Kaynarca’da önceki gün yaptığı incelemelere ilişkin değerlendirmesini yazılı bir açıklama ile paylaştı. Doğal olayların önüne geçilmesinin imkanı olmadığını, ancak incelemeler sırasında ihmallerle afete davetiye çıkarıldığını gördüklerini anlatan Isır, “Derede ıslah çalışması yapılmış ama maalesef ben dere diyemiyorum, bir kanal bu etrafına duvar örülmüş. Çok acil bu kanalın genişletilmesi gerekmektedir, önlem alınmazsa gelecek yıllarda daha büyük sorunlarla karşılaşılabilir” dedi.

Köprülerin alçak yapılması ve ortalarına direk konulmasının, moloz yığınlarıyla suların birikmesine sebep olduğunu vurgulayan Isır, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Karşılaştığımız en üzücü olay ise, yurttaşlarımızın ve esnafımızın yalnız bırakılması oldu. Yurttaşlarımız kaderiyle baş başa bırakılmış. Kendi çabasıyla yaralarını sarmaya çalışıyor. Bir esnafımızın çok güzel bir sözü vardı bugün, (Yetkililer gelsinler bir merhem sürsünler, çok bir şey istemiyoruz lakin kimseyi yanımızda göremiyoruz) diye. Bu zor günlerde yurttaşlarımıza el uzatmayacaksınız da, ne zaman ziyaret edeceksiniz?

Hiçbir yetkili görmedik, Büyükşehir 50 araç gönderdiğini söylemiş, gördüğümüz iki araç vardı. Panolara 1,3 milyar liralık alt yapı yatırımı yaptık diyerek reklam yapmasını biliyorlar. Nedense son günlerde alt yapı iflas işaretleri veriyor. Başkan çık açıklama yap alt yapı yatırımı nelere yapıldı Şehir S.O.S veriyor.”

SULAR AKMIYOR

Isır, şöyle devam etti:
“Büyükşehir Başkanımız sular da akmıyor, gerçi Sakarya’da su çeşmeden içilir diyorsunuz, önce belediyelerde su damacılarını kaldırın, bardak suları önünüze koymasınlar ve bırakın su içmeyi, çeşmeden Kaynarca da su akmıyor.

İçimiz parçalandı, Cami Hocası tek başına camiyi temizliyor, iki gündür böyle diyor, esnaf ailecek dükkânın içinde, kimi esnafımız çökmüş dükkânın içene bir yardım eli bekliyor. Kaynarcaya tüm İlçelerimiz birkaç araç gönderse, birkaç elaman çoktan sorun çözülürdü.

Yetkilerimize seslenmek istiyorum Kaynarca İlçemizi yalnız bırakmayın, başka bir ilde olsa ulusal basına düşer her yerden yardım gelirdi. Sizler bir şey yok diyerek kabahatlerinizi örtmeye çalışıyorsunuz.Tüm Kaynarca Halkına çok geçmiş olsun diyorum.”

Editör: TE Bilişim