Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, referandum çalışmaları kapsamında Sakarya Milletvekili Prof. Dr. Mustafa İsen ve İlçe Teşkilatı ile birlikte Mahalle ziyaretlerini gerçekleştirdi. Mahallelerde ki esnafları da ziyaret eden heyet mahalleli gençler ile bir araya gelerek sohbet etti.

 

Bekirpaşa ve Çaybaşı mahallerini ziyaret ederek referandumda oylamaya sunulacak 18 maddeyi ayrıntılı bir şekilde anlattıklarını ve 16 Nisan'a kadar da anlatamaya devam edeceklerini kaydeden Öztürk, Referandumun Türkiye'nin geleceği için çok önemli olduğunu ifade ederek, “Referandumun olacağı saate kadar EVET için var gücümüzle çalışacağız. Ülkemizin geleceği için Sayın Cumhurbaşkanımızı inşallah Başkan yapacağız. 15 Temmuz ve gezi olaylarını örnek alarak çok büyük oyunlar oynandığını görebiliriz. Geçmişte parlamenter sistemin ülkeye zarar verdiğini de belirten Başkan Öztürk yaşanılan problemleri anlatarak yeni sistemin Türkiye için daha güçlü ve istikrarlı olacağının altını çizerek EVET için destek istedi.

 

AK Parti Sakarya milletvekili Prof. Dr. Mustafa İsen konuşmasında; Dünyanın farklı ülkelerinde demokrasiyle idare edilen ülkeler kendi pozisyonlarına uygun şekilde farklı sistemlerle idare ediliyorlar. Mesela Amerika Başkanlık sistemiyle, Almanya parlamenter sistemle, Fransa’da yarı başkanlık sistemiyle idare ediliyor. Parlamenter sistemiyle başkanlık sistemi arasındaki fark şudur; Başkanlık sisteminde başbakan olmaz. Başbakanın görevini ve Cumhurbaşkanının görevini başkan üstlenir. Parlamenter sistemde ise Cumhurbaşkanı vardır fakat sembolik bir Cumhurbaşkanıdır. Şimdi sorsam Almanya’nın Başbakanı kimdir diye herkesin cevabı Merkel olur ama Almanya’nın Cumhurbaşkanını sorsam kimse yanıt veremez çünkü semboliktir dedi. 

Editör: TE Bilişim